• Ea subliniază că pacea va fi posibilă doar prin forță, prin garanții de securitate pentru Ucraina, o NATO puternică și avansarea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.
  • Declarațiile vin după ce Donald Trump a discutat cu Vladimir Putin despre oprirea războiului, iar la München sunt așteptate negocieri între reprezentanții Ucrainei și Rusiei.
  • Ministrul polonez de Externe, Radosław Sikorski, consideră că discuțiile cu noua administrație americană, ce vor avea loc la Conferința de Securitate de la München, vor fi cruciale pentru viitorul securității Europei și al cooperării transatlantice.

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a declarat că pacea în Ucraina nu trebuie obținută „peste capul ucrainenilor și europenilor”, scrie Pravda.

Declarația a fost făcută vineri, 14 februarie, la deschiderea Conferinței de Securitate de la München, fiind citată de agențiile Reuters și European Pravda.

Baerbock a avertizat că o „falsă pace” impusă fără consultarea directă a Ucrainei și a partenerilor europeni nu ar aduce siguranță pe termen lung, nici pentru poporul ucrainean, nici pentru Europa sau Statele Unite.

Recomandări

EȘTI „GIGIL”
MULȚUMIRILE AJUNG ÎN CONT
ARME, FETE ȘI BĂIEȚI
LE ARDE DE JOACĂ!
FACEȚI LOC, VIN CÂINII NOȘTRI
LECȚIA DE DUPĂ GRATII

„O pace falsă nu ar aduce securitate durabilă, nici pentru oamenii din Ucraina, nici pentru noi, în Europa sau în Statele Unite”, a declarat oficialul german.

Ea a subliniat necesitatea unor discuții intense cu partenerii americani și internaționali în cadrul Conferinței de la München, pentru a asigura sprijinul de lungă durată pentru Ucraina.

„Pacea va veni doar prin forță. Acest lucru necesită garanții de securitate ferme și pe termen lung pentru Ucraina, o NATO puternică și progrese clare în negocierile de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană”, a adăugat Baerbock.

Declarațiile ministrului german vin pe fondul îngrijorărilor stârnite de președintele american Donald Trump, care a anunțat recent că a discutat telefonic cu liderul rus Vladimir Putin. Trump a susținut că cei doi ar fi convenit să pună capăt „morților în masă care au loc în războiul dintre Rusia și Ucraina”.

Contextual, pe 13 februarie, Trump a informat că la Conferința de Securitate de la München va avea loc o întâlnire între reprezentanții Ucrainei și ai Rusiei.

Totodată, ministrul polonez de Externe, Radosław Sikorski, a precizat că discuțiile ce urmează să aibă loc cu reprezentanții noii administrații americane la München vor fi decisive pentru cooperarea transatlantică și pentru securitatea Europei.

Citește și