• Marius Budăi susţine în continuare majorarea pensiilor cu minimum 10% şi a salariului minim.
  • Premierul Nicolae Ciucă afirma că nu poate exprima o opinie până nu are proiecţia bugetului pe anul viitor.
  • Social-democraţii au propus creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine în continuare majorarea pensiilor cu minimum 10% şi a salariului minim. Premierul Nicolae Ciucă afirma că nu poate exprima o opinie până nu are proiecţia bugetului pe anul viitor.

Recent am lansat din partea PSD un program de sprijin pentru cetăţeni şi vom lansa şi în continuare. Deja lucrăm la un program pentru iarna 2022-2023, un program de măsuri sociale. Primele măsuri solicitate, luând în calcul analizele făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie, dar şi o discuţie transparentă, în urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi cu premierul, începând de astăzi (luni – n.d.), la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie cu partenerii sociali, patronatele şi sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să avem o creştere a salariului minim brut garantat în plată, ţinând cont şi de directiva nou aprobată privind salariul minim adecvat” , spune Marius Budăi.

Ciucă: ,,Nu pot răspunde cu da sau nu”

Premierul Nicolae Ciucă a spus miercuri că propunerea PSD, anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, privitoare la majorarea pensiilor şi salariilor, nu a fost discutată în coaliţie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Nu am discutat în coaliţie. Nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023. Nu pot răspunde cu da sau nu” , a spus pe 31 august premierul Nicolae Ciucă.

El a mai declarat că ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit.

Ca atare, toate aceste chestiuni le vom clarifica şi vom avea o abordare la nivelul guvernului, aşa cum am avut şi până în acest moment. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi – să ştie că guvernul este în măsură să ia decizii reale şi nu vorbe. Aici discutăm despre ceea ce facem, nu de ce vorbim” , a adaugat Ciucă.

Social-democraţii au propus creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei.