• Novak: Sunt mâhnit că sportivele de la tenis refuză participarea la JO
  • Novak: Vom analiza finanțarea Federației de Tenis
  • Nicio jucătoare română de tenis nu merge la Jocurile Olimpice
  • Simona Halep a anunțat luni seară că nu va merge la JO
  • Simona Halep s-a retras și de la Wimbledon din cauza unei accidentări
  • Ion Țiriac: Nu le blamez! Covidul ne-a speriat pe toți

Ministrul Sportului a servit azi în terenul Simonei Halep. Și al celorlalte jucătoarende tenis care au refuzat participarea la Jocurile Olimpice. Cu mesajul că o să se gândească de două ori când o să dea bani către tenis.

Eduard Novak s-a supărat pe jucătoarele de tenis ale României, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Patricia Țig sunt țintele. Toate trei ar fi trebuit să participe la Jocurile Olimpice, dar au decis să nu meargă la Tokyo din varii motive. Pentru cea mai bună jucătoare a României, Halep, motivul este accidentarea care a ținut-o departe și de Wimbledon.

„Sunt mâhnit de faptul că sportivele din tenis refuză participarea la Jocurile Olimpice. Este un mesaj toxic pentru tot sportul. (…) Olimpismul este mai presus de orice, iar la Jocurile Olimpice merg staruri care câștigă milioane de euro. (…) Vom analiza serios de anul viitor ce programe vom finanța la federația de tenis”, a declarat Eduard Novak.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Nu de aceeași părere este și președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac. Le scuză pe jucătoare: „Acest Covid ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate”, a spus el.

Simona Halep a ratat și Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. A refuzat participarea de teama virusului Zika. Un refuz care a urmărit-o multă vreme.