• Termenele serviciului militar sunt de 12 luni și nu există planuri de schimbare a acestora, a declarat ministerul.
  • În cadrul unei reuniuni extinse a Ministerului rus al Apărării, Șoigu a declarat că vârsta de recrutare trebuie să fie mărită.
  • În prezent, doar cetățenii ruși de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani sunt supuși conscrierii pentru serviciul militar.

Ministerul rus al Apărării consideră că Rusia nu mai are suficiente forțe militare pentru a descuraja inamicii” din afara țării. În acest sens, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a propus mai multe măsuri pentru a mări efectivele armatei ruse.

În cadrul unei reuniuni extinse a Ministerului rus al Apărării, Șoigu a declarat că vârsta de recrutare trebuie să fie mărită.

La recrutarea în forțele armate, creșteți treptat vârsta de recrutare de la 18 la 21 de ani și ridicați limita la 30 de ani”, a spus Șoigu. În prezent, doar cetățenii ruși de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani sunt supuși conscrierii pentru serviciul militar.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, Șoigu a spus că este necesar să fie create 2 formațiuni teritoriale strategice suplimentare – districtele militare Moscova și Leningrad. Având în vedere dorința NATO de a-și spori potențialul militar în apropierea granițelor rusești, este necesar să se ia măsuri pentru crearea unei grupări de trupe în nord-vestul țării”, a explicat ministrul.

Shoygu a mai spus că este necesar ca numărul forțelor armate ruse să ajungă la 1,5 milioane de soldați, inclusiv 695 de mii de soldați contractuali.

În luna august a acestui an, președintele rus Vladimir Putin a semnat deja un decret de creștere a numărului forțelor armate ruse la 2.039.758 de persoane, dintre care 1.150.628 de militari. Decretul intră în vigoare la 1 ianuarie 2023. Comparativ cu decretul anterior din 2017, numărul de trupe va crește cu 137 de mii.

Cu câteva zile în urmă, comisarul militar rus Mihail Fotin a declarat în cadrul emisiunii Evening Dmitrov” că rușii chemați la serviciul militar în primăvara anului 2023 vor servi un an și jumătate, iar cei înrolați în toamnă – doi ani. Ministerul rus al Apărării a negat acest raport. Termenele serviciului militar sunt de 12 luni și nu există planuri de schimbare a acestora, a declarat ministerul.