• Vladimir Putin a organizat o întâlnire cu cei mai importanți comandanți ai țării, inclusiv cu Șoigu.
  • Moscova numește invazia sa în Ucraina o operațiune militară specială.
  • Ministerul a precizat în declarație că Șoigu a vorbit cu trupele pe linia frontului și la un post de comandă.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a inspectat trupele țării implicate în „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina, a anunțat duminică Ministerul Apărării.

„Șeful armatei ruse a zburat în jurul zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile avansate ale unităților rusești în zona operațiunii militare speciale”, a precizat ministerul pe aplicația de mesagerie Telegram.

Moscova numește invazia sa în Ucraina o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea” și „denazificarea” vecinului său. Kievul și aliații săi o numesc un act de cucerire neprovocat. Ministerul a precizat în declarație că Șoigu a vorbit cu trupele „pe linia frontului” și la un „post de comandă”. Cu toate acestea, nu a fost imediat clar când a avut loc vizita sau dacă Șoigu a vizitat Ucraina însăși.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

O scurtă înregistrare video postată împreună cu declarația îl arată pe Șoigu într-un elicopter militar și câteva imagini aeriene ale unor porțiuni de teren goale.

Anunțul vine la o zi după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a organizat o întâlnire cu cei mai importanți comandanți ai țării, inclusiv cu Șoigu, în care a cerut propuneri cu privire la modul în care aceștia consideră că ar trebui să se desfășoare campania militară a Rusiei în Ucraina.