• Ioana Mihăilă spune că se caută posibilitățile tehnice pentru organizarea unor loterii la care să fie înscriși și cei care deja s-au vaccinat.
  • Impactul bugetar pentru aceste două măsuri se ridică la 50 de milioane de lei.

Dacă te vaccinezi de acum înainte, primești bonuri de masă în valoare de 100 de lei din partea statului.

Măsura vine în încercarea de a crește rata de vaccinare din România. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că bonurile ar putea fi distribuite prin DSP, direct către centrele de vaccinare, începând cu luna septembrie.

Tot Ioana Mihăilă spune că se caută posibilitățile tehnice pentru organizarea unor loterii la care să fie înscriși și cei care deja s-au vaccinat.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Ne gândim la loterie, nu neapărat la tombolă, așa încât să fie recompensați toți cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei până acum. Urmează să discutăm cu instituțiile care pot organiza astfel de loterii, pentru că avem pe de o parte modelul loteriei bonurilor fiscale, pe de altă parte modelul implementat de Loteria Română”, a declarat Ioana Mihăilă.

Impactul bugetar pentru aceste două măsuri se ridică la 50 de milioane de lei. Chiar și așa, autoritățile spun că sunt o investiție sigură și necesară.

„Impactul bugetar al acestor tombole care da, este din bani publici, trebuie să menționez că orice investiție, trebuie să o vedem ca pe o investiție în a vaccina o persoană, este mult, mult mai mică decât tratamentul. Costul mediu al unui pacient internat în Terapie Intensivă poate să ajungă până la 20-22.000 de euro”, a mai spus ministrul Sănătăţii.