• Mircea Geoană a spus, într-un interviu pentru Al Jazeera, că războiul din Ucraina va intra într-o fază decisivă în următoarele săptămâni.
  • Geoană a subliniat în cadrul interviului că Alianţa nu se aşteaptă ca războiul să escaladeze şi să fie implicată NATO.
  • Geoană a mai vorbit în cadrul interviului şi despre cum a gestionat Ucraina atacul Rusiei lui Vladimir Putin.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, numărul doi din conducerea civilă a Alianţei, a spus, într-un interviu pentru Al Jazeera, că războiul din Ucraina va intra într-o fază decisivă în următoarele săptămâni.

Intrăm într-o fază decisivă a războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei. Anticipăm că următoarele săptămâni vor fi decisive, chiar dacă războiul se va întinde pe o perioadă mai lungă.

Geoană a subliniat în cadrul interviului că Alianţa nu se aşteaptă ca războiul să escaladeze şi să fie implicată NATO.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Nu vedem, din punct de vedere militar, că Rusia vrea sau poate să escaladeze conflictul, mai ales cu NATO. Probabil faptul că NATO a mobilizat forţe semnificative suplimentare pe flancul estic, că am activat pentru prima dată în istorie planul defensiv pentru ţările estice, a fost descurajant.

Mircea Geoană: Războiul va continua în Ucraina

Cu toate acestea, adaugă Mircea Geoană, este de aşteptat ca războiul să continue în Ucraina, chiar dacă risculd e extindere al acestuia rămâne redus: „Războiul va continua, cu mai mare intensitate şi mai multe victime probabil, dar nu  vedem un risc de escaladare între Rusia şi NATO şi de asemenea încercăm să evităm un astfel de scenariu.”

Geoană a mai vorbit în cadrul interviului şi despre cum a gestionat Ucraina atacul Rusiei lui Vladimir Putin.

Ucraina, ca forţă militară, a ajuns la un standard cvasi-NATO, în timp ce Rusia a rămas o armată post-sovietică. Cred că diferenţele în calitatea leadershipului în domeniul militar nu ne-au surprins. Ne-a surprins curajul incredibil al ucrainenilor, al tuturor, nu doar al armatei. Capacităţile de comunicare ale preşedintelui Zelenski şi ale echipei sale.”