• Iahtul Scheherazade are o lungime de 140 de metri și este format din șase etaje, descrise ca fiind asemănătoare cu două blocuri de apartamente de lux suprapuse, dar nava este învăluită în mister.
  • Misterul înconjoară superyachtul de 500 de milioane de lire sterline deținut de președintele rus Vladimir Putin și folosit ca jucărie de fosta sa amantă olimpică.
  • De asemenea, a fost dezvăluit faptul că nava care anterior naviga sub pavilionul Insulelor Cayman este acum sub pavilion malaezian și este înregistrată ca o ambarcațiune de agrement.

Misterul ce înconjoară superyachtul de 500 de milioane de lire sterline deținut de președintele rus Vladimir Putin și folosit ca jucărie de fosta sa amantă olimpică.

Iahtul Scheherazade are o lungime de 140 de metri și este format din șase punți, descrise ca fiind asemănătoare cu două blocuri de apartamente de lux suprapuse.

El a fost confiscat de forțele de ordine italiene la începutul acestui an, ca parte a unei acțiuni mai ample de combatere a oligarhilor și a afacerilor murdare ale acestora. Alina Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, potrivit agenției de presă a opoziției Dossier Centre, a folosit, de asemenea, iahtul uriaș ca obiect de distracție.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Presa rusă a numit-o pe Kabaeva „Șeherezada noastră”, pe vremea când aceasta cucerea medalii ca olimpică. Șeherezada a fost fiica unui conducător puternic cu secole în urmă, potrivit unei serii de povești din Asia. Iahtul are chiar și o „discotecă acvatică”, pentru Kabaeva, care „adoră să danseze”, după cum a recunoscut ea însăși. Se zvonește că este amanta lui Putin.

Se crede că gimnasta ritmică de 39 de ani, câștigătoare a aurului olimpic, a dat naștere la cel puțin doi copii cu Putin. Iar misterul înconjoară modul în care Putin a ajuns să intre în posesia conacului plutitor.

Se pare că o gașcă de prieteni bogați ai lui Putin s-a unit și a contribuit la cumpărarea vasului pentru liderul rus după anexarea Crimeei în 2014. Gennady Timchenko, cu o avere estimată la 18 miliarde de euro, ar fi fost creierul din spatele achiziționării iahtului oferit ca un cadou de Anul Nou.

Echipa de milionari ar fi dat un preț de aproximativ 500 de milioane de euro, dar unele rapoarte sugerează că, având în vedere dotările sale de lux, prețul total al ambarcațiunii ar fi putut urca la aproximativ 850 de milioane de euro.

Ceea ce se știe cu siguranță este că puțin peste 583 de milioane de euro au fost transferate de la cinci companii offshore pentru construcția Scheherazadei, potrivit publicației ruse Dossier Centre.

„Banii au fost virați de Alera Assets, Diams Overseas, High Definition, Imperial Yachts și Onda Mare”, a scris site-ul. De asemenea, se știe că nava este înregistrată pe numele lui Eduard Khudainatov, fost președinte al gigantului petrolier rus Rosneft și fost agent în KGB.

Dar Dossier Centre a afirmat că Khudainatov este proprietar doar cu numele și că „este un om de fațadă pentru Putin și anturajul său”. Cu toate acestea, fostul căpitan Guy Bennett-Pierce, un britanic, a fost citat spunând că nu l-a văzut niciodată pe Putin la bord.

De asemenea, a fost dezvăluit faptul că nava care anterior naviga sub pavilionul Insulelor Cayman este acum sub pavilion malaezian și este înregistrată ca o ambarcațiune de agrement. În altă parte, pe vas se află două heliporturi, o piscină, un complex spa, un salon de înfrumusețare, camere de zi uriașe și cabine regale.

Are chiar și un set de suporturi aurii pentru role de hârtie igienică, care amintesc de decorul interior al turnurilor Trump, și o presupusă „sală de judo” pentru liderul rus pasionat de centura neagră.