• Președintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că a subminat economia globală prin ceea ce el a calificat drept o încercare zadarnică și agresivă de a-și impune hegemonia, prezentând drept viitor puterile în ascensiune din Asia.
  • Statele Unite și aliații săi au impus Rusiei cele mai severe sancțiuni din istoria modernă pentru ceea ce Putin cataloghează drept o operațiune militară specială în Ucraina, un răspuns despre care Kremlinul spune că seamănă cu o declarație de război.
  • Vorbind în cadrul Forumului Economic Estic din orașul rusesc Vladivostok, situat în Extremul Orient, Putin a declarat că sancțiunile au înlocuit pandemia COVID ca principală amenințare la adresa economiei globale.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că a subminat economia globală prin ceea ce el a calificat drept o încercare zadarnică și agresivă de a-și impune hegemonia, prezentând drept viitor puterile în ascensiune din Asia.

Statele Unite și aliații săi au impus Rusiei cele mai severe sancțiuni din istoria modernă pentru ceea ce Putin cataloghează drept o operațiune militară specială în Ucraina, un răspuns despre care Kremlinul spune că seamănă cu o declarație de război.

Vorbind în cadrul Forumului Economic Estic din orașul rusesc Vladivostok, situat în Extremul Orient, Putin a declarat că sancțiunile au înlocuit pandemia COVID ca principală amenințare la adresa economiei globale.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Mă refer la febra sancțiunilor Occidentului, cu încercarea sa agresivă și nerușinată de a impune modele de comportament altor țări, de a le priva de suveranitate și de a le subordona voinței lor”, a spus Putin.

Putin a spus că Occidentul încearcă să își impună voința asupra lumii, dar că puterea lor este în declin, deoarece creșterea globală se află acum în Asia.

„Schimbări ireversibile și chiar tectonice au avut loc în toate relațiile internaționale”, a spus Putin. „Rolul țărilor și regiunilor dinamice și promițătoare ale lumii, în primul rând al regiunii Asia-Pacific, a crescut semnificativ”.

Printre invitații la forum s-a numărat și Li Zhanshu, cel mai important legislator chinez, care ocupă în prezent locul 3 în Partidul Comunist Chinez.

Putin a declarat că, China va plăti Gazprom pentru gazul său în monede naționale, pe baza unei împărțiri 50-50 între rubla rusească și yuanul chinezesc.

Putin a mai spus că economia Rusiei face față la ceea ce el a numit agresiunea financiară și tehnologică a Occidentului, dar a recunoscut unele dificultăți în unele industrii și regiuni.