• Mitch McConnell, cel mai longeviv lider al Senatului american din istorie, va renunța la această funcție în noiembrie.
  • Decizia sa punctează o puternică tranziție ideologică în curs de desfășurare în Partidul Republican.
  • Apropiații au declarat că anunțul lui McConnell privind postul de lider nu are legătură cu starea sa de sănătate.

Mitch McConnell, cel mai longeviv lider al Senatului american din istorie, care și-a menținut puterea în Partidul Republican timp de aproape două decenii, va renunța la această funcție în noiembrie.

McConnell, care a împlinit 82 de ani săptămâna trecută, urma să își anunțe decizia miercuri, în Senat, scrie AP.

„Unul dintre cele mai subapreciate talente ale vieții este acela de a ști când este timpul să treci la următorul capitol al vieții”, a spus McConnell. „Așa că mă aflu astăzi în fața voastră… pentru a vă spune că acesta va fi ultimul meu mandat de lider republican al Senatului”.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Decizia sa punctează o puternică tranziție ideologică în curs de desfășurare în Partidul Republican, de la conservatorismul tradițional al lui Ronald Reagan și alianțele internaționale puternice, la populismul fostului președinte Donald Trump.

McConnell a declarat că intenționează să își încheie mandatul de senator, care se termină în ianuarie 2027, „chiar dacă de pe un alt loc în cameră”. Apropiații au declarat că anunțul lui McConnell privind postul de lider nu are legătură cu starea sa de sănătate. Senatorul din Kentucky a suferit o comoție cerebrală în urma unei căzături anul trecut.

Citește și