• Principala sursă de finanțare a familiei regale este subvenția suverană, iar regele primește un venit anual de 20 de milioane de lire sterline, dar nu va plăti impozit pe moștenire.
  • Familia regală este finanțată de o colecție variată de bunuri cu rădăcini în Evul Mediu, perfecționate de-a lungul timpului prin acorduri cu parlamentul, cel mai recent în 2012.
  • Subvenția suverană a fost majorată de la 15% din venituri la 25% în 2018, pentru a acoperi costul total de 369 de milioane de lire sterline pe o perioadă de 10 ani.

Când regina murea, averile se transmiteau pe linia de succesiune împreună cu titlurile. Moartea ei a făcut din fiul ei cel mare un om extrem de bogat, precum și rege, în timp ce moștenitorul său și-a asigurat un venit garantat de peste 20 de milioane de lire sterline pe an, împreună cu titlul de Prinț de Wales.

Familia regală este finanțată de o colecție variată de bunuri cu rădăcini în Evul Mediu, perfecționate de-a lungul timpului prin acorduri cu parlamentul, cel mai recent în 2012. Negociată de George Osborne, aceasta a garantat fluxuri de venituri pentru monarh, moștenitorul acestuia și familia extinsă, lăsând, în același timp, chestiunea impozitelor în mare parte voluntară.

Principala sursă de finanțare a regelui este subvenția suverană, calculată ca fiind 25% din profiturile proprietății Coroanei, un portofoliu de 15 miliarde de lire sterline de proprietăți comerciale și rezidențiale, terenuri agricole și marine deținute de Coroană, nu de monarh.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În 2021-22, aceasta a fost în valoare de 86,3 milioane de lire sterline, din care 52 de milioane de lire sterline au acoperit călătoriile oficiale, costul angajării a aproape 500 de membri ai Casei Regale și întreținerea Palatelor Regale ocupate: Palatul Buckingham, Castelul Windsor, Clarence House, Palatul St James, Palatul Kensington, Marlborough House Mews și Hampton Court Mews.

Restul de 34 de milioane de lire sterline a fost alocat pentru o reamenajare continuă a Palatului Buckingham. Subvenția suverană a fost majorată de la 15% din venituri la 25% în 2018, pentru a acoperi costul total de 369 de milioane de lire sterline pe o perioadă de 10 ani.

În mod convenabil pentru monarh, valoarea subvenției suverane nu poate scădea chiar dacă veniturile scad, deși acest lucru ar putea fi puțin probabil, având în vedere că deține o mare parte din fundul mării britanice, pe care se află licențe extrem de profitabile pentru turbine eoliene offshore care vor fi acordate în anii următori.

Fără impozit pe moștenire

Regele Carol va obține, de asemenea, venituri din Privy Purse, alcătuit în principal din veniturile nete ale Ducatului de Lancaster, un portofoliu de 600 de milioane de lire sterline de terenuri și active imobiliare în valoare de 22,3 milioane de lire sterline în 2020-21. Regina a folosit această sumă pentru a acoperi costul cheltuielilor suportate de alți membri ai Familiei Regale, inclusiv de frații săi, prințul Andrew, prințesa Anne și prințul Edward, dar nu și de moștenitorul său.

Regina s-a bucurat, de asemenea, de o avere privată estimată la peste 350 de milioane de lire sterline, inclusiv proprietatea asupra Balmoral și Sandringham. Dacă, așa cum se presupune, cea mai mare parte a averii ei trece la regele Charles, acesta nu va trebui să plătească în mod unic impozit pe moștenire pentru noua sa avere.

Donațiile de la monarh la monarh sunt scutite de taxe de deces, deși moștenirile către ceilalți copii ai ei, sau către orice alte persoane sau entități, vor fi impozabile.