• Compania a anunțat că va retrage dozele din cauză că un flacon a fost găsit contaminat.
  • Nu au fost identificate probleme de siguranţă, a indicat Moderna.
  • Dozele au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia, în ianuarie.

Vineri, Moderna a declarat că retrage 764.900 de doze de vaccin COVID-19 produse de Rovi, după ce un flacon a fost găsit contaminat de un corp străin.

Nu au fost identificate probleme de siguranță, a precizat Moderna despre loturile care au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia în luna ianuarie.

Producătorul de medicamente a precizat că contaminarea a fost găsită într-un singur flacon și că retrage întregul lot din „abundență de precauție”. Acesta nu a dezvăluit ce s-a găsit în flacon. Contaminarea ar fi fost constatată în cazul unui singur flacon, restul dozelor fiind rechemate din „exces de precauţie”.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Anul trecut, autoritățile japoneze au suspendat utilizarea unor doze de vaccin, pe care Moderna le-a retras ulterior, după ce o anchetă a descoperit contaminanți din oțel inoxidabil în unele fiole.

Peste 900 de milioane de doze de vaccin Moderna COVID-19 au fost administrate până în prezent în întreaga lume. Moderna a declarat vineri că nu crede că contaminarea a reprezentat un risc pentru alte fiole din lot.

Moderna urmează să solicite o autorizație de urgență pentru vaccinarea copiilor. Serul urmează să fie administrat copiilor cu vârsta mai mică de șase ani, pentru protecție împotriva coronavirusului. Compania a precizat că nu crede că respectiva contaminare prezintă un risc pentru alte fiole din lot.