• Oamenii de știință spun că au identificat momentul exact în care armata invadatoare a lui Vladimir Putin va pierde războiul din Ucraina.
  • Rusia duce un război care pare pierdut în Ucraina de când a invadat-o în februarie.
  • Expertul american stabilit la Washington DC a susținut că NATO ar putea juca un rol important în ceea ce privește modul și momentul în care războiul se va încheia.

Oamenii de știință spun că au identificat momentul exact în care armata invadatoare a lui Vladimir Putin va pierde războiul din Ucraina. Rusia duce un război care pare pierdut în Ucraina de când a invadat fosta țară în februarie.

Iar acum, potrivit omului de știință și analistului Andrew Piontkovsky, plecarea lui Putin ar putea avea loc mai devreme sau mai târziu. Vorbind pentru BBC News, expertul american stabilit la Washington DC a susținut că NATO ar putea juca un rol important în ceea ce privește modul și momentul în care războiul se va încheia.

În opinia sa, Ucraina va câștiga dacă își va restabili pe deplin integritatea teritorială până cel târziu în primăvara anului 2023. Motivația, determinarea și curajul militarilor ucraineni și al națiunii ucrainene în ansamblul ei . . este fără precedent în istoria războiului modern. Faptul că, după ani de tăcere din partea dictatorului rus, Occidentul și-a dat seama în sfârșit de amploarea provocării istorice cu care se confruntă. Momentul exact al inevitabilei victorii ucrainene va fi determinat de rapiditatea cu care NATO poate livra un nou pachet de arme militare de asalt: tancuri, avioane, rachete cu rază lungă de acțiune. Mă aștept ca Melitopolul să devină principalul câmp de luptă în următoarele luni – poate săptămâni – (care va vedea apoi) cum ucrainenii se vor deplasa cu ușurință în Marea Azov, întrerupând efectiv liniile de aprovizionare și de comunicare cu Crimeea. Capturarea Rusiei va fi convenită în mod oficial în cadrul unor discuții tehnice, în urma avansurilor devastatoare ale Ucrainei pe câmpul de luptă.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Piontovsky a adăugat că marile puteri din Ucraina, Marea Britanie și SUA vor vota apoi o nouă arhitectură de securitate internațională”, dar nu a intrat în detalii despre ce ar putea însemna acest lucru și cum arată viitorul pentru Rusia.

În ultimele luni, mulți experți au susținut că Putin ar putea fi înlăturat de la putere în câteva zile – poate chiar ore – în urma unei înfrângeri rusești în Ucraina. Cu toate acestea, Kremlinul nu a comentat niciodată acest lucru.