• În ultimele luni, Ucraina a câștigat bătălia împotriva unei Rusii invadatoare, iar un fost general de rang înalt din armata Statelor Unite a afirmat că se află pe drumul spre victorie.
  • Ben Hodges, fost general comandant al Armatei Statelor Unite din Europa, afirmă că Ucraina este în poziția de a începe faza finală a războiului” în ianuarie.
  • Fostul general Hodges a adăugat că el crede că Crimeea va fi complet restituită” Ucrainei până la sfârșitul anului 2023.

Un fost general de rang înalt din armata Statelor Unite a afirmat că Ucraina începe faza finală a războiului” și că va elibera Crimeea”.

Ucraina a petrecut cea mai mare parte a anului 2022 cu Rusia invadându-i granițele, precum și continuând să ocupe Crimeea. Dar acum, pe măsură ce pierderile rusești trec cu mult peste 100.000, iar președintele rus Vladimir Putin începe să facă demersuri pentru a dori să deschidă discuții de pace pentru războiul pe care l-a început, se pare că Ucraina este în poziția de a câștiga.

Și aceasta este o poziție cu care este de acord Ben Hodges, fost general comandant al Armatei Statelor Unite din Europa. Vorbind pentru BBC despre cum ar putea decurge invazia din 2023, el a spus că impulsul” este de partea Ucrainei asediate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El a explicat: Lucrurile se vor mișca mai încet în timpul iernii, dar… până în ianuarie, Ucraina ar putea fi în poziția de a începe faza finală a campaniei, care este eliberarea Crimeei. Când văd determinarea poporului ucrainean și a soldaților ucraineni, precum și îmbunătățirea rapidă a situației logistice pentru Ucraina, nu văd alt rezultat decât o înfrângere rusă. Retragerea rușilor din Herson m-a condus parțial la această concluzie, în primul rând ca un impuls psihologic pentru poporul ucrainean, în al doilea rând ca o jenă profundă pentru Kremlin și, în al treilea rând, prin faptul că a oferit forțelor ucrainene un avantaj operațional cheie – toate abordările în Crimeea se află acum în raza de acțiune a sistemelor de armament ucrainene.”

Fostul general Hodges a adăugat că el crede că Crimeea va fi complet restituită” Ucrainei până la sfârșitul anului 2023, cu un acord privind suveranitatea sa care să permită Rusiei să își retragă prezența navală din Sevastopol până la sfârșitul anului 2025. Dar problema majoră pentru Ucraina va veni în ceea ce privește reconstrucția zonei.

El a adăugat: Eforturile de reconstrucție vor fi în curs de desfășurare în ceea ce privește infrastructura ucraineană de-a lungul coastei Mării Azov, inclusiv porturile importante Mariupol și Berdyansk, iar redeschiderea canalului Crimeii de Nord, care deviază apa din Nipru către Crimeea, va fi un alt proiect important care va primi atenție.” Putin a declarat, în ultimele zile, că își dorește sfârșitul războiului” cât mai curând posibil.