- Gărzile de jos ale Reginei sunt printre cele mai ușor de recunoscut din armata britanică.
- Dar de ce își poartă coifurile așa cum o fac, lăsându-și bretelele sub buze și nu sub bărbie?
- Gărzile au devenit celebre pentru uniformele lor de un roșu aprins și provin din mai multe regimente ale armatei britanice.
Gărzile de jos ale Reginei sunt printre cele mai ușor de recunoscut din armata britanică. Dar de ce își poartă coifurile așa cum o fac, lăsându-și bretelele sub buze și nu sub bărbie?
Gărzile au devenit celebre pentru uniformele lor de un roșu aprins și provin din mai multe regimente ale armatei britanice. Pe lângă uniformele lor izbitoare, gărzile britanice poartă, de asemenea, coifurile negre din piele de urs caracteristice și sunt o prezență impunătoare la Palatul Buckingham.
Acestea fac parte din istoria britanică de peste 360 de ani, iar uniformele lor ceremoniale distincte sunt, de asemenea, amintite de-a lungul istoriei. Coifurile gărzilor au o înălțime de aproximativ 18 inci și cântăresc în jur de 1,5 kilograme.
Sunt confecționate din blană de urs negru canadian și se pare că este nevoie de o blană a unui singur urs pentru a face un coif, care poate dura 80 de ani dacă este îngrijită corespunzător. Fiecare regiment dă o notă ușor diferită celebrei pălării de ceremonie.
Unul dintre regimente, Grenadier Guards, a luptat în bătălia de la Waterloo din 1815, iar coifurile care îi caracterizează datează din această perioadă. Acestea au fost concepute pentru a-și intimida inamicii, făcându-i să pară mai mari. Gărzile de Grăniceri care sunt văzute la ceremoniile oficiale au un mod unic de a-și purta impresionanta caschetă.
Cureaua pentru coif este plasată sub buza de jos în loc de sub bărbie. Această decizie de a purta cureaua înlănțuită pentru coifuri sub buză provine de când soldații au luptat în realitate în timp ce le purtau, relatează WalesOnline.
Dacă un soldat era împușcat, coiful greu putea să cadă în spate și să provoace ruperea gâtului soldatului care purta o curea sub bărbie. Prin urmare, purtarea curelelor sub buze ar fi fost mai puțin periculoasă.
O altă teorie a motivului pentru care gărzile își puneau curelele sub buză este pentru ca un regiment să se deosebească de celelalte care serveau Garda de jos. The Mirror a relatat cum o gardă a Reginei s-a prăbușit după ce a leșinat în timpul funeraliilor de stat ale acesteia.
S-a întâmplat chiar în momentul în care răposatul monarh a fost dus de la Westminster Abbey la Capela St George înainte de a fi înmormântat. La finalul slujbei funerare de la Westminster, la care au participat aproximativ 2.000 de invitați, sicriul monarhului a fost transportat cu trăsura cu tunuri până la Arcul Wellington din Hyde Park.
De aici, acesta a fost transferat și mutat în mașina mortuară înainte de a părăsi capitala pentru ultima dată și de a se îndrepta spre Long Walk, unde se adunaseră mii de persoane în doliu.
Lunga călătorie a Reginei spre locul de odihnă a început la Castelul Balmoral în ziua morții sale și s-a încheiat cu înmormântarea ei în Capela St George din castel, în cadrul unei ceremonii private, în cursul serii.