• Prințul Philip a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii la Capela St George din Windsor.
  • În ziua înmormântării reginei, sicriul prințului Philip a fost mutat de la locul de odihnă actual.

Înmormântarea de stat a reginei Elisabeta a II-a marchează a doua mare înmormântare regală în decurs de 18 luni, după ce soțul ei, ducele de Edinburgh, prințul Philip, a murit în aprilie anul trecut. Prințul Philip a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii la capela St George’s Chapel Windsor. În ziua înmormântării reginei, sicriul prințului Philip a fost mutat de la locul de odihnă actual și a fost înmormântat alături de soția sa.

Sicriul regretatului prinț a fost coborât în Cavoul Regal de sub Capela St George de la Castelul Windsor în timpul funeraliilor sale. În cadrul unei slujbe de înmormântare privată condusă de decanul de la Windsor, regina Elizbeth a II-a va fi înmormântată în Capela memorială a regelui George al VI-lea din cadrul Capelei St George’s, în timp ce soțul ei, prințul Philip, a fost și el mutat pentru a putea fi înmormântat împreună.

Capela memorială Regele George al VI-lea a fost construită în 1969, după ce Regina Elisabeta a ordonat ca aceasta să fie locul de odihnă finală al lui George al VI-lea. Capela memorială este un atașament la mai grandioasa Capelă St George, care a fost construită în 1528 de către Henric al VIII-lea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI