• Autoritățile germane și agențiile guvernamentale trebuie să părăsească Facebook până la sfârșitul anului
  • O operațiune care să protejeze datele nu este posibilă pe platforma online americană

Toate autoritățile germane și agențiile guvernamentale trebuie să părăsească Facebook până la sfârșitul anului. Anunțul a venit cu puțin timp în urmă.

De ce au luat autoritățile această decizie?

Autoritățile și agențiile guvernamentale din Germania au primit un ultimatum. Nu mai pot să dețină o pagină pe rețeaua socială. Aici se încadrează toate paginile: și cele deținute de primării, de poliție sau pompieri.

Motivul? O operațiune care să protejeze datele nu este posibilă pe platforma online americană. Asta a decis comisarul Ulrich Kelber și a recomandat Comisiei Federale de protecție a datelor.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Kelber spune că dacă acest lucru nu se va întâmpla, va lua măsuri pentru ștergerea acelor pagini. Pentru ca decizia să se schimbe, este necesar ca Facebook să ajungă la un acord cu Comisia Federală pentru ca rețeaua socială să își asume anumite responsabilități.

Impactul deciziei? Nu trebuie să mergem mai departe de ziua de ieri cu incendiul de la Londra. Autoritățile au transmis imediat cetățenilor ce s-a întâmplat, că nu este un atac terorist și să evite zona. Fără o comunicare directă către public va fi mult mai dificil. Însă comisarul federal din Germania își asumă acest risc și impune o schimbare.