- În mediul privat este monitorizată cantitatea de muncă, la stat e monitorizată prezența
- La privat fiecare poate alege ordinea în care se ocupă de sarcini, la stat se impune ordinea
- În ambele sisteme de muncă zilele libere sunt dificil de obținut
Cei care și-au schimbat sau intenționează să-și schimbe job-ul au luat cu siguranță în calcul avantajele și dezavantajele trecerii la stat sau la privat, după caz.
Pe lângă salariu, presiunea și programul sunt un ghid în a face cele mai bune alegeri. Cei de la stat sunt mai mult sub presiune decât cei de la privat.
La privat, sunt monitorizate orele de muncă, iar la stat este monitorizată prezența. Ambele categorii prezintă dificultăți când vine vorba de zile libere.
Ordinea în care alegi să-ți îndeplinești taskurile: la stat ți se impune ordinea, iar la privat îți poți alege.
Contactarea angajaților în timpul liber
La stat, doar doi din cinci angajați sunt contactați în timpul liber, conform datelor INS. Urmărind aceleași date, aflăm că la privat doar 30% dintre angajați sunt contactați în timpul liber.
Peste 60% dintre apreneori sungt sunați fie de salariați, fie de partenerii de afaceri.
Un lucru interesant: la studiul INS au participat 10.000 de persoane, dintre care doar 1% erau antreprenori și erau de trei ori mai mulți bărbați decât femei.
Un alt lucru interesant este că aproximativ 8% din populația ocupată în acest moment prestează seervicii în familie, pentru afacerile de familie, servicii neplătite și 70% sunt femei.