• DeSantis este deosebit de popular în rândul conservatorilor pentru că a preluat conducerea în probleme de război cultural privind rasa și genul.
  • Experții politici i-au acordat calificative înalte lui DeSantis.
  • Guvernatorul a fost marcat de respingerea restricțiilor de sănătate legate de pandemie, de adoptarea unei legi care limitează discuțiile despre problemele LGBTQ.

Miliardarul Elon Musk a declarat vineri că îl va susține pe Ron DeSantis în 2024 dacă guvernatorul Floridei, care a obținut recent un al doilea mandat, va candida la președinție. DeSantis l-a învins la începutul acestei luni pe adversarul democrat Charlie Crist cu aproape 20 de procente pentru a fi reales guvernator al Floridei și s-a consolidat ca principala stea în ascensiune a Partidului Republican.

Experții politici i-au acordat calificative înalte lui DeSantis, care este văzut ca un potențial contracandidat al fostului președinte Donald Trump în rândul candidaților republicani la președinția din 2024. Trump a anunțat în urmă cu 10 zile că va candida din nou la alegerile din 2024.

Preferința mea pentru președinția din 2024 este cineva sensibil și centrist. Am sperat că acesta va fi cazul pentru administrația Biden, dar am fost dezamăgit până acum”, a declarat Musk pe Twitter. Da”, a răspuns el într-un tweet când a fost întrebat dacă l-ar susține pe DeSantis în 2024.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ca un memento, am fost un susținător semnificativ al președinției Obama-Biden și am votat (cu reticență) pentru Biden în detrimentul lui Trump”, a spus proprietarul Twitter. Musk declarase anterior, în iunie, că înclină să îl susțină pe DeSantis pentru funcția de președinte în 2024 și a adăugat că guvernatorul Floridei l-ar învinge cu ușurință pe Biden în alegeri.

Când a fost întrebat atunci despre sprijinul lui Musk, DeSantis a glumit: Salut sprijinul din partea afro-americanilor, ce pot să spun”. Musk, care este alb, a crescut în Africa de Sud.

DeSantis este deosebit de popular în rândul conservatorilor pentru că a preluat conducerea în probleme de război cultural privind rasa și genul. Guvernatorul său a fost marcat de respingerea restricțiilor de sănătate legate de pandemie, de adoptarea unei legi care limitează discuțiile despre problemele LGBTQ în școli și de o dispută cu Walt Disney din cauza acestei legi.