• DeSantis a câștigat cu ușurință realegerea în funcția de guvernator săptămâna trecută.
  • Trump s-a adresat sutelor de susținători într-o sală de bal decorată cu candelabre și cu steaguri americane.
  • Anunțul lui Trump vine mai devreme decât de obicei.

Donald Trump, care a lansat atacuri neîncetate la adresa integrității votului american de la înfrângerea sa în alegerile din 2020, a lansat marți o candidatură pentru a recâștiga președinția în 2024, cu scopul de a devansa potențiali rivali republicani.

În căutarea unei potențiale revanșe cu președintele democrat Joe Biden, Trump și-a făcut anunțul la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida, la o săptămână după alegerile de la jumătatea mandatului, în care republicanii nu au reușit să câștige atâtea locuri în Congres câte sperau. Într-un discurs care a durat puțin mai mult de o oră, Trump s-a adresat sutelor de susținători într-o sală de bal decorată cu candelabre și cu steaguri americane.

Pentru a face America măreață din nou, îmi anunț în această seară candidatura pentru funcția de președinte al Statelor Unite”, a spus Trump în fața mulțimii, printre care se aflau membri ai familiei, donatori și foști colaboratori. Trump a evitat injuriile care au marcat alte apariții publice, optând în schimb pentru o critică a președinției lui Biden și o trecere în revistă a ceea ce Trump a spus că au fost realizările politice din timpul mandatului său.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În urmă cu doi ani am fost o națiune măreață și în curând vom fi din nou o națiune măreață”, a spus el. Anunțul lui Trump vine mai devreme decât de obicei, chiar și într-o țară cunoscută pentru campaniile prezidențiale prelungite, și semnalează interesul său de a descuraja alți posibili contracandidați, precum guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, sau propriul său fost vicepreședinte, Mike Pence, să facă o ofertă pentru nominalizarea Partidului Republican.

DeSantis a câștigat cu ușurință realegerea în funcția de guvernator săptămâna trecută. Pence a încercat să se distanțeze de Trump în timp ce își promova o nouă carte. Printre alți potențiali candidați republicani la alegerile prezidențiale se numără guvernatorul Virginiei, Glenn Youngkin, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, fostul guvernator al Carolinei de Sud Nikki Haley și fostul secretar de stat Mike Pompeo.