Şefa Camerei Repezentanţilor, Nancy Pelosi, a rupt foile cu discursul lui Donald Trump despre starea naţiunii

Gestul a venit după ce Trump a  ignorat mâna întinsă de Pelosi

Preşedintele Donald Trump a ignorat sau nu a observat tentativa democratei Nancy Pelosi de a-l saluta cu o strângere de mână înainte de discursul său privind Starea Uniunii; la final, Pelosi a rupt ostentativ o copie a discursului liderului de la Casa Albă.

Nu este clar dacă Trump a evitat mâna întinsă de Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, sau doar nu a observat-o, însă incidentul are loc în contextul tensiunilor între Casa Albă şi democraţi pe tema procedurii de demitere a liderului SUA.

La finalul evenimentului, Pelosi s-a ridicat în picioare şi a rupt discursul preşedintelui SUA, iar apoi l-a aruncat deoparte.

O sursă apropiată de Pelosi a explicat pentru CNN că gestul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor nu a fost unul planificat, adăugând că Pelosi era supărată din cauza discursului lui Trump.

După discursul lui Trump, Pelosi a transmis pe Twitter: „Democraţii nu vor înceta niciodată să întindă mâna prieteniei pentru a-şi îndeplini sarcinile #Pentru Popor. Vom lucra pentru a găsi un o bază comună unde putem, dar vom sta fermi atunci când nu putem”.

Trump: Visul american s-a întors, mai mare și mai bun decât înainte

 Președintele american Donald Trump a afirmat, într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, că Statele Unite au devenit mai prospere în timpul mandatului său, citând în acest sens acordurile comerciale semnate recent cu Canada, Mexic și China, relatează The Guardian.

Read more