• În ianuarie, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va încheia un deceniu și jumătate de conducere a Camerei, deschizând o nouă eră pentru Partidul Democrat.
  • Ea a devenit prima femeie care a fost numită în această funcție în 2007, iar cele patru mandate ale sale sunt pe locul al doilea după Sam Rayburn.
  • Luna trecută, ea a anunțat că se va retrage din funcția de conducere atunci când democrații vor prelua minoritatea.

În ianuarie, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va încheia un deceniu și jumătate de conducere a Camerei, deschizând o nouă eră pentru Partidul Democrat. Din mai multe puncte de vedere, mandatul lui Pelosi ca președinte al Camerei a fost unul istoric. Ea a devenit prima femeie care a fost numită în această funcție în 2007, iar cele patru mandate ale sale sunt pe locul al doilea după Sam Rayburn.

Luna trecută, ea a anunțat că se va retrage din funcția de conducere atunci când democrații vor prelua minoritatea, la 3 ianuarie, după 15 ani, spunând că „a sosit momentul ca o nouă generație să conducă grupul parlamentar democrat pe care îl respect atât de mult”.

Leonard Steinhorn, profesor de comunicare la American University, a declarat că Pelosi, din California, va fi văzută de mulți ca fiind una dintre cele mai eficiente vorbitoare din epoca modernă pentru capacitatea sa de a atrage voturi și de a-și menține grupul parlamentar unit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A aduna un grup parlamentar în Congres este uneori ca și cum ar fi o turmă de pisici”, a declarat Steinhorn pentru UPI. Auziți dificultățile pe care le-au avut John Boehner și Paul Ryan. Și nu este o surpriză că Boehner i-a adus un omagiu”.

În timpul unei ceremonii desfășurate la începutul acestei luni pentru a o sărbători pe Pelosi și pentru a-i dezveli portretul, Boehner, fostul președinte republican, a declarat că, deși poate că nu a fost de acord din punct de vedere politic cu ea în multe probleme de-a lungul anilor, nu au fost niciodată dezagreabili unul cu celălalt. Boehner, cunoscut pentru faptul că își manifesta emoțiile în calitate de președinte al Camerei Reprezentanților, și-a înecat lacrimile în timp ce îi spunea lui Pelosi: Fetele mele mi-au spus: Spuneți-i președintei cât de mult o admirăm”. Ați fost incredibil de eficient în calitate de lider al grupului dvs. parlamentar. Știți că generația tânără de astăzi are o vorbă: Jocul recunoaște jocul”. Și adevărul este că niciun alt președinte al Camerei în epoca modernă – republican sau democrat – nu a mânuit ciocanul cu o asemenea autoritate sau cu rezultate atât de consistente.”

Pelosi s-a născut la 26 martie 1940, în Baltimore, unde tatăl ei a fost primar. Ea a absolvit Trinity College în 1962 și a fost stagiară pentru senatorul democrat de Maryland Daniel Webster. În anii 1970, s-a mutat la San Francisco și a început să își croiască drum în politica democrată. Pelosi a ajuns pentru prima dată în Congres în 1987, câștigând o alegere specială după ce a prezidat Partidul Democrat din California. În timpul petrecut în Congres, în special în calitate de lider, mulți au subliniat mai multe acte legislative cheie pe care a contribuit la adoptarea lor prin menținerea grupului parlamentar unit. Pelosi a fost lăudată și de unii democrați pentru capacitatea sa de a strânge fonduri și pentru opoziția față de fostul președinte Donald Trump, deși acest lucru a făcut-o un paratrăsnet pentru reclamele electorale ale republicanilor.