• În ianuarie, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va încheia un deceniu și jumătate de conducere a Camerei, deschizând o nouă eră pentru Partidul Democrat.
  • Ea a devenit prima femeie care a fost numită în această funcție în 2007, iar cele patru mandate ale sale sunt pe locul al doilea după Sam Rayburn.
  • Luna trecută, ea a anunțat că se va retrage din funcția de conducere atunci când democrații vor prelua minoritatea.

În ianuarie, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va încheia un deceniu și jumătate de conducere a Camerei, deschizând o nouă eră pentru Partidul Democrat. Din mai multe puncte de vedere, mandatul lui Pelosi ca președinte al Camerei a fost unul istoric. Ea a devenit prima femeie care a fost numită în această funcție în 2007, iar cele patru mandate ale sale sunt pe locul al doilea după Sam Rayburn.

Luna trecută, ea a anunțat că se va retrage din funcția de conducere atunci când democrații vor prelua minoritatea, la 3 ianuarie, după 15 ani, spunând că „a sosit momentul ca o nouă generație să conducă grupul parlamentar democrat pe care îl respect atât de mult”.

Leonard Steinhorn, profesor de comunicare la American University, a declarat că Pelosi, din California, va fi văzută de mulți ca fiind una dintre cele mai eficiente vorbitoare din epoca modernă pentru capacitatea sa de a atrage voturi și de a-și menține grupul parlamentar unit.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

A aduna un grup parlamentar în Congres este uneori ca și cum ar fi o turmă de pisici”, a declarat Steinhorn pentru UPI. Auziți dificultățile pe care le-au avut John Boehner și Paul Ryan. Și nu este o surpriză că Boehner i-a adus un omagiu”.

În timpul unei ceremonii desfășurate la începutul acestei luni pentru a o sărbători pe Pelosi și pentru a-i dezveli portretul, Boehner, fostul președinte republican, a declarat că, deși poate că nu a fost de acord din punct de vedere politic cu ea în multe probleme de-a lungul anilor, nu au fost niciodată dezagreabili unul cu celălalt. Boehner, cunoscut pentru faptul că își manifesta emoțiile în calitate de președinte al Camerei Reprezentanților, și-a înecat lacrimile în timp ce îi spunea lui Pelosi: Fetele mele mi-au spus: Spuneți-i președintei cât de mult o admirăm”. Ați fost incredibil de eficient în calitate de lider al grupului dvs. parlamentar. Știți că generația tânără de astăzi are o vorbă: Jocul recunoaște jocul”. Și adevărul este că niciun alt președinte al Camerei în epoca modernă – republican sau democrat – nu a mânuit ciocanul cu o asemenea autoritate sau cu rezultate atât de consistente.”

Pelosi s-a născut la 26 martie 1940, în Baltimore, unde tatăl ei a fost primar. Ea a absolvit Trinity College în 1962 și a fost stagiară pentru senatorul democrat de Maryland Daniel Webster. În anii 1970, s-a mutat la San Francisco și a început să își croiască drum în politica democrată. Pelosi a ajuns pentru prima dată în Congres în 1987, câștigând o alegere specială după ce a prezidat Partidul Democrat din California. În timpul petrecut în Congres, în special în calitate de lider, mulți au subliniat mai multe acte legislative cheie pe care a contribuit la adoptarea lor prin menținerea grupului parlamentar unit. Pelosi a fost lăudată și de unii democrați pentru capacitatea sa de a strânge fonduri și pentru opoziția față de fostul președinte Donald Trump, deși acest lucru a făcut-o un paratrăsnet pentru reclamele electorale ale republicanilor.