• Roboții explozibili au fost aprobați pentru arsenalul SFPD, apoi au început protestele.
  • La scurt timp după ce a apărut știrea inițială, a început o campanie Fără roboți ucigași”, cu implicarea Electronic Frontier Foundation, ACLU și a altor grupuri pentru drepturile civile.
  • Pe 5 decembrie, peste 100 de protestatari au apărut la Primăria SF, purtând pancarte cu diferite fraze.

Săptămâna trecută, Consiliul de supraveghere din San Francisco a votat pentru a autoriza Departamentul de poliție din San Francisco să adauge roboți letali în arsenalul său. Planul nu era încă roboți cu arme” (deși unii roboți de dezamorsare a bombei din cadrul poliției trag deja cu cartușe de pușcă, iar unii sunt folosiți și de armată ca platforme de arme), ci de a înarma roboții de dezamorsare cu bombe, permițându-le să se apropie de suspecți și să le detoneze.

Odată ce publicul a aflat despre acest lucru, au început protestele, iar după un vot de 8-3 care a autorizat roboții săptămâna trecută, acum Consiliul de Supraveghere din SF a votat în unanimitate pentru a interzice (cel puțin temporar) roboții letali.

La scurt timp după ce a apărut știrea inițială, a început o campanie Fără roboți ucigași”, cu implicarea Electronic Frontier Foundation, ACLU și a altor grupuri pentru drepturile civile. Patruzeci și patru de grupuri comunitare au semnat o scrisoare de opoziție față de această politică, afirmând: Nu există niciun temei pentru a crede că roboții care transportă explozibili ar putea fi o excepție la utilizarea excesivă a forței letale de către poliție. Folosirea roboților care sunt concepuți să dezarmeze bombe pentru a le livra în schimb este un exemplu perfect al acestui model de escaladare și al militarizării forțelor de poliție care îi îngrijorează pe atât de mulți din tot orașul.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pe 5 decembrie, peste 100 de protestatari au apărut la Primăria SF, purtând pancarte cu fraze precum: Am văzut cu toții filmul acela… Fără roboți ucigași”. Printre protestatari s-a aflat și Dean Preston, unul dintre supraveghetorii din SF care a votat inițial împotriva politicii.

Preston susține că SFPD ar fi încălcat legea prin faptul că nu a publicat public politica privind roboții cu 30 de zile înainte ca aceasta să fie supusă la vot. Într-o scrisoare adresată primarului din San Francisco, London Breed, și șefului poliției, William Scott, Preston citează Codul guvernamental 7071(b) din California, care cere departamentelor care doresc să obțină aprobarea pentru echipamente militare să pună la dispoziție aceste documente pe site-ul internet al agenției de aplicare a legii cu cel puțin 30 de zile înainte de orice audiere publică privind echipamentele militare în cauză”.

Preston adaugă ulterior: Vreau să subliniez că nu este vorba doar de un aspect tehnic. Un scop principal al [acestei legi], scrisă de procurorul nostru municipal când era în Adunare, este de a asigura transparența și de a oferi publicului posibilitatea de a se pronunța cu privire la aceste politici.”