• NATO difuzează imagini cu Forța de Răspuns a Alianței în România.
  • În 2022, Franța conduce Forța de Răspuns a NATO.
  • Forța de Răspuns a NATO din România poate fi desfășurată rapid, oriunde este nevoie.

NATO a dat publicității imagini în premieră cu antrenamentele Forței de Răspuns în România. În imagini, se poate observa cum soldații francezi și belgieni se antrenează cu soldații români, dar și cu instructori polonezi.

Totul se petrece în comuna Podari, la 11 kilometri de Craiova. Soldații Forței au ajuns în România la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, fiind pentru prima dată când Alianța a activat componente ale Forței de Răspuns pentru descurajare și apărarea NATO.

„A trecut o lună de când suntem aici și ne continuăm antrenamentul și misiunea noastră la fața locului”, a spus Adrian, sergent, forța de răspuns a Alianței.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Astăzi este primul antrenament, un antrenament internațional între: polonezi, români și francezi. Scopul este de a face grupuri mixte și de a unifica forțele cât mai mult posibil, pentru a integra forțele aliate în cadrul misiunilor și a manevrelor, pentru a exersa, a se antrena și a se exercita pe tot ceea ce ține de desfășurarea operațiunilor în limba engleză, de transmitere a mesajelor radio în aceeași limbă și, de asemenea, exersăm procedurile de luptă”, a spus și Claire.