• Președintele ucrainean s-a adresat către NATO, spunând că are o singură cerere către alianță.
  • Singura sa cerere este ca membrii și țările să nu mai spună niciodată că armata Ucrainei nu a respectat standardele NATO.
  • Despre disponibilitatea NATO de a se apăra împotriva Rusiei, el spune că Rusia nu se gândește să se oprească în Ucraina.

Niciodată, vă rog, să nu ne spuneți niciodată că armata noastră nu respectă standardele NATO. Am arătat de ce sunt capabile standardele noastre. Și cât de mult putem oferi securității comune în Europa și în lume”, a declarat Volodimir Zelenski la summitul NATO.

Despre pregătirea Federației Ruse pentru un atac, Zelenski a spus că „au investit mulți bani în moarte, în timp ce întreaga lume a investit în viață”.

Referindu-se la asistența militară din partea NATO, președintele Zelenski a transmis că „pentru a salva oamenii și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară fără restricții. Ca fără restricții, Rusia își va folosi întregul arsenal împotriva noastră.”

Recomandări

25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA

Da, nu suntem în Alianță și nu fac aceste afirmații, dar ucrainenii nu s-au gândit niciodată că Alianța și statele Alianței sunt diferite. Rusia nu se gândește să se oprească în Ucraina. Nu gândește și nu vrea. Ea vrea să meargă mai departe împotriva membrilor estici ai NATO. Țările Baltice, Polonia – asta e sigur. Va înceta NATO să se mai gândească la asta, îngrijorându-se de cum va reacționa Rusia? Cine poate fi sigur de asta? Și aveți încredere că articolul 5 poate funcționa? Budapest nu a mai funcționat. Memorandumul nostru de la Budapesta. Nu a lucrat pentru pacea în Ucraina”, a spus președintele Zelenski.

Singura cerere a lui Zelenski către NATO este următoarea, după cum a declarat: „Singurul lucru pe care îl cer de la voi… După o astfel de lună de război. Aceasta este o cerere de dragul armatei noastre. După un asemenea război împotriva Rusiei… Vă rog, niciodată, niciodată să nu ne mai spuneți că armata noastră nu respectă standardele NATO”.