• Echipele de căutare și salvare nepaleze au recuperat ultimul cadavru al celor 22 de persoane care au murit în accidentul aviatic din Himalaya, în urmă cu două zile.
  • Avionul se îndrepta spre Jomsom, un loc turistic și de pelerinaj popular, situat la 80 km nord-vest de Pokhara, în ceea ce ar fi trebuit să fie un zbor de 20 de minute.
  • Luni, soldații și echipele de salvare au recuperat 21 de cadavre din epava avionului, împrăștiate pe o pantă abruptă la o altitudine de aproximativ 4.500 de metri.

Nepalul recuperează trupurile celor 22 de victime din accidentul aviatic din Himalaya. Echipele de căutare și salvare au recuperat marți trupul ultimei persoane dintre cele 22 aflate la bordul unui avion de mici dimensiuni care s-a prăbușit în Himalaya cu două zile mai devreme și au găsit, de asemenea, înregistratorul de voce al zborului.

Doi germani, patru indieni și 16 nepalezi se aflau la bordul avionului De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter care s-a prăbușit la 15 minute după ce a decolat duminică dimineața din orașul turistic Pokhara, la 125 km vest de Kathmandu. Avionul se îndrepta spre Jomsom, un loc turistic și de pelerinaj popular, la 80 km nord-vest de Pokhara, într-un zbor care ar fi trebuit să dureze 20 de minute.

Un purtător de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile din Nepal (CAAN) a declarat că avionul avea doar înregistratorul de voce pentru a păstra conversațiile de la sol la aer și de la aer la aer. Avioanele moderne au două astfel de „cutii negre” – un înregistrator de date de zbor și un înregistrator de voce din cabina de pilotaj.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„La locul prăbușirii nu a mai rămas nimic în afară de epavă acum”, a declarat pentru Reuters Deo Chandra Lal Karna. „Toate cadavrele și cutia neagră au fost recuperate”.

Operat de compania privată Tara Air, aeronava a efectuat primul zbor în aprilie 1979, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flightradar24. Luni, soldații și salvatorii recuperaseră 21 de cadavre din epava avionului, împrăștiată pe o pantă abruptă la o altitudine de aproximativ 14.500 de metri.

Corpurile a 10 victime au fost aduse luni la Kathmandu, iar celelalte 12 cadavre vor fi aduse în capitală marți și vor fi predate familiilor după autopsie și identificare, a declarat Karna.

Nepalul a înființat o comisie formată din cinci membri pentru a determina cauza accidentului și a sugera măsuri preventive pentru sectorul aviatic. Nepalul, unde se află opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Muntele Everest, are un istoric de accidente aeriene.

La începutul anului 2018, un zbor US-Bangla Airlines de la Dhaka la Kathmandu s-a prăbușit la aterizare și a luat foc, ucigând 51 dintre cele 71 de persoane aflate la bord. În 1992, toate cele 167 de persoane aflate la bordul unui avion al Pakistan International Airlines au fost ucise când acesta s-a izbit de un deal în timp ce încerca să aterizeze în Kathmandu.