Netanyahu nu-i face pe plac lui Biden: „Nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până nu distrugem Hamas”

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare ale Hamas nu vor fi distruse, scrie Reuters.

Comentariile sale au venit după ce președintele american Joe Biden a spus că Israelul a propus un acord în trei etape pentru o încetare a focului în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor de către Hamas.

„Condițiile Israelului pentru încheierea războiului nu s-au schimbat: Distrugerea capacităților militare și de guvernare ale Hamas, eliberarea tuturor ostaticilor și asigurarea faptului că Gaza nu mai reprezintă o amenințare pentru Israel”, a spus Netanyahu.

„Israelul va continua să insiste asupra îndeplinirii acestor condiții înainte de punerea în aplicare a unei încetări permanente a focului. Ideea că Israelul va accepta o încetare permanentă a focului înainte de îndeplinirea acestor condiții este un non-starter”, a adăugat Netanyahu.

Exit mobile version