• Brigăzile Qassam, aripa armată a Hamas, a declarat într-un comunicat pe Telegram că luptătorii săi au bombardat orașul israelian.
  • Armata israeliană a sunat sirenele în Tel Aviv.
  • Cincisprezece explozii au fost auzite în zona Tel Avivului, potrivit presei locale.

UPDATE 15:30

Un civil a fost rănit foarte ușor de schijele din Herzliya.

UPDATE 15:29

Una dintre rachetele Qassam a căzut într-un loc deschis, dar se observă că focosul său este mai mare decât rachetele obișnuite.

UPDATE 15:21

„Rachetele au fost lansate din locații aflate la câteva sute de metri distanță de pozițiile armatei israeliene din Rafah”, raportează Canalul 12 israelian.

Recomandări

ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ
CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT

UPDATE 15:06

2 civili ar fi fost răniți.

Știrea inițială

Hamas lansează rachete spre zona Tel Aviv din centrul Israelului, pentru prima dată în ultimele luni, conform BBC. Armata israeliană a sunat sirenele în Tel Aviv, în centrul Israelului, avertizând asupra rachetelor care ar putea să vină.

Brigăzile Qassam, aripa armată a Hamas, a declarat într-un comunicat pe Telegram că luptătorii săi au bombardat orașul israelian cu un baraj mare de rachete, „ca răspuns la masacrele sioniste împotriva civililor”.

Cincisprezece explozii au fost auzite în zona Tel Avivului, potrivit presei locale.

„Aproximativ 12 rachete au fost lansate din zona Rafah, dintr-o zonă care se află la câteva sute de metri de forțele noastre. Hamas efectuează ceea ce se numește „golirea stocurilor”, spun surse israeliene.

Citește și