• Elon Musk a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile dependenței de social media.
  • Musk, cel care deține X, a vorbit la conferința VivaTech de la Paris.
  • Musk le cere părinților să limiteze accesul la ecrane pentru copii.

Elon Musk, cel care deține rețeaua de socializare X, este cel care trage un semnal de alarmă: copiii sunt antrenați de social media, cele care folosesc algoritmi pentru a maximiza dopamina. Cu alte cuvinte, rețele provoacă dependență. Iar parinții ar trebui să limiteze timpul petrecut de copii pe aceste rețele. Avertismentul lui Musk a venit la evenimentul VivaTech de la Paris.

Ce mesaj a transmis Elon Musk publicului la Paris?

Elon Musk a avut o apariție prin videonconferință în fața publicului de la Paris și s-a adresat părinților cărora le-a vorbit despre riscurile tot mai mare asociate cu progresul tehnologiei din spatele rețelele de socializare. Mai exact, că algoritmii tot mai avansați cresc dependența, făcând utilizatorii să continue să dea scroll. Musk spune că acești algoritmi cu A.I. maximizează nivelul de dopamină. Un consum mare de social media este dăunător copiilor, fiind o competiție extremă între platforme, spune Musk. El a criticat direct și competitorul său din acest sector, Meta. O companie despre care el spune că a alterat realitățile psihologice și sociale ale unei întregi generații de tineri americani.

Ce alte lucruri a mai spus Musk?

Musk este convins că Inteligența Artificială va avea un efect dramatic în o mulțime de domenii, inclusiv în educație. El numește A.I.-ul un profesor extrem de competent, răbdător, unul care va avea mereu răspunsul corect și care își va putea adapta lecțiile după nevoile copilului. Va fi ca și cum fiecare copil are un Einsten drept profesor, a mai spus Musk. De asemenea, Musk a reiterat și viziunea sa cu privire la viitorul dominat de A.I. El spune: „Probabil niciunul dintre noi nu va mai avea un job. Sub un asemenea scenariu, ar exista un venit universal ridicat, un concept după care fiecare membru din societate primește un salariu mare și nu există deloc lipsuri când vine vorba de bunuri sau servicii. Totuși, un asemenea scenariu ar face ca mulți oameni să-și pună întrebări cu privire la sensul vieții”. Cu alte cuvinte, nu există o bilă albă fără una neagră.

Recomandări

CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ
CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL

Citește și