• Două persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac aerian asupra orașului Harkov.
  • Harkov se află la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Rusia.
  • În ultimele săptămâni, trupele Moscovei au capturat sate din zonă ca parte a unei ample operațiuni de asalt.

Forțele ucrainene au asigurat „controlul de luptă” al zonelor în care trupele rusești au intrat în regiunea nord-estică Harkov la începutul acestei luni, a declarat președintele Volodimir Zelenski, scrie AP News.

Între timp, două persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac aerian asupra orașului Harkov, care este capitala regiunii, potrivit oficialilor locali.

Harkov se află la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Rusia. În ultimele săptămâni, trupele Moscovei au capturat sate din zonă ca parte a unei ample operațiuni de asalt, iar analiștii spun că este posibil ca acestea să încerce să ajungă în raza de acțiune a artileriei din oraș. Autoritățile ucrainene au evacuat peste 11.000 de persoane din regiune de la începutul ofensivei, la 10 mai.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

„Soldații noștri au reușit acum să preia controlul de luptă al zonei de frontieră în care au intrat ocupanții ruși”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn de vineri seara.

Comentariile lui Zelenski au părut a fi în contradicție cu cele făcute de oficialii ruși. Viktor Vodolatskiy, membru al camerei inferioare a parlamentului rus, a declarat că forțele rusești controlează acum mai mult de jumătate din orașul Vovchansk, la 5 kilometri în interiorul graniței, a relatat vineri agenția de știri de stat rusă Tass.

Citește și