• Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar.
  • Nicolae Ciucă a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală.
  • Anca Dragu, care a fost propusă din partea USR, a primit 16 voturi „pentru” și 88 „contra”.

Fostul premier Nicolae Ciucă a fost ales, marți, în funcția de președinte al Senatului, cu 88 de voturi „pentru” și 16 „contra”. Anca Dragu, care a fost propusă din partea USR, a primit 16 voturi „pentru” și 88 „contra”.

„Doresc să vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră de încredere și să vă asigur că din această poziție împreună cu dumneavoastră vom continua să desfășurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul Coaliției și la sprijinirea întregii activități guvernamentale. Avem proiecte care nu fac altceva decât să continue să modernizeze și să dezvolte România pentru asta trebuie să ne desfășurăm activitatea și să găsim soluțiile astfel încât să facilităm din punct de vedere al procesului legislativ tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de țară”, a transmis Nicolae Ciucă după ce a fost votat președinte al Senatului.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern. În cursul zilei de marți, Administraţia Prezidenţială a anunţat că vor avea loc consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Plenul Senatului s-a reunit, marți dimineață, pentru alegerea președintelui forului legislativ. PNL l-a propus pe Nicolae Ciucă, iar USR pe Anca Dragu. Celelalte grupuri parlamentare nu au propus candidați.

Nicolae Ciucă a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală. Conform înţelegerii din cadrul coaliţiei de guvernare, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcţia din fruntea Guvernului. Prima şedinţă a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.

Citește și: