• Proiectul se va numi Agenţia română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor.
  • Ciucă a anunţat că în şedinţa de Guvern de vineri este pe agendă o decizie „cât se poate de importantă, pe care o aşteaptă de mult timp mediul de afaceri”.

Se va înfiinţa Agenţia română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor, anunţă premierul Nicolae Ciucă. Proiectul prevede promovarea exporturilor româneşti.

Ciucă a anunţat că în şedinţa de Guvern de vineri este pe agendă o decizie „cât se poate de importantă, pe care o aşteaptă de mult timp mediul de afaceri”.

„La întâlnirea pe care am avut-o cu oamenii de afaceri din Belgia şi din România prezenţi în Belgia s-a discutat acest subiect, al deschiderii pe care Guvernul o manifestă faţă de mediul de afaceri şi investitori. Aşteptările pe care aceştia le au de la noi sunt să continuăm să fundamentăm tot ceea ce înseamnă măsurile economice şi fiscale pentru a facilita investiţiile în România – precum şi organizarea structurală astfel încât să putem să avem un proiect care poate să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciucă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Proiectul se va numi Agenţia română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor: „este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană competentă. Este o structură căreia trebuie să îi asigurăm un cadru procedural de funcţionare, astfel încât să fie cât se poate de deschisă, de eficientă în ceea ce înseamnă promovarea exporturilor româneşti şi facilitarea investiţiilor străine în ţara noastră”.