• „Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus tuturor celor ce şi-au pierdut viaţa, familiile, libertatea şi demnitatea în cea mai tragică perioadă a secolului trecut”, a spus Nicolae Ciucă.
  • Acesta spune că în prezent, asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii.
  • Acesta duce, potrivit preşedintelui Senatului României, „întotdeauna, la dezbinare, intoleranţă şi distrugere”.

De Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, România marchează, în 2024, şi 83 de ani de la pogromul de la Bucureşti, „o rană adâncă în conştiinţa noastră naţională”, spune preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă.

„Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus tuturor celor ce şi-au pierdut viaţa, familiile, libertatea şi demnitatea în cea mai tragică perioadă a secolului trecut. În România, luna aceasta marcăm 83 de ani de la pogromul de la Bucureşti, din ianuarie 1941, o rană adâncă în conştiinţa noastră naţională”, spune Nicolae Ciucă, sâmbătă.

Acesta spune că în prezent, asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii. Acesta duce, potrivit preşedintelui Senatului României, „întotdeauna, la dezbinare, intoleranţă şi distrugere”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Avem datoria de a lupta, neobosit, împotriva antisemitismului, xenofobiei şi a oricărei forme de discriminare şi discurs extremist. Doar compasiunea, toleranţa, precum şi respectul pentru viaţa şi drepturile omului pot fi fundament pentru o lume liberă de ură şi cruzime”, mai spune Ciucă.

Citește și