• Preşedintele Senatului a spus că în perioada următoare vor fi negocieri între ţările membre.
  • Klaus Iohannis a anunţat, marţi, într-o declaraţie susţinută de la Palatul Cotroceni, că intră în competiţie pentru funcția de secretar general al NATO.
  • „Apreciem că este vorba despre o responsabilitate pentru asumarea unei resonsabilităţi a României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a comentat anunţul făcut de preşedintele României, Klaus Iohannis, privitor la candidatura pentru şefia NATO.

„Este foarte bine că s-a formalizat această candidatură. Apreciem că este vorba despre o responsabilitate pentru asumarea unei resonsabilităţi a României. Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat armata României în aceşti 20 de ani”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului a mai spus că în perioada următoare vor fi negocieri între ţările membre.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Sigur, nu este vorba doar de armata română, pentru că trebuie să vedem aici întreg sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională care a avut o contribuţie esenţială în realizarea acestei imagini de pivot de stabilitate în regiunea Mării Negre, pe Flancul de Est şi desigur în interiorul Alianţei. Vom veni cu argumente cât se poate de solide în ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective a ţărilor din Europa Centrală şi de Est la conducerea Alianţei Nord-Atlantice. Pentru oricare dintre candidaţi există nevoia unui consens, ca atare fiecare dintre candidaţi va veni cu argumente, ţările care vor sprijini candidature, de o parte sau de alta, vor avea propriile argumente şi în final se va ajunge la o decizie stabilită la nivelul NATO, la Summit-ul din luna iulie de la Washington”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, într-o declaraţie susţinută de la Palatul Cotroceni, că intră în competiţie pentru funcția de secretar general al NATO.

„Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea”, a spus şeful statului. Decizia privind noul şef al NATO va fi luată la summitul din vară de la Washington.

Citește și