• Compania de termoficare din Timişoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi
  • Primarul Dominic Fritz a declarat că este o sancţiune „pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetenţă şi clientelism politic”
  • Principalii vizaţi de acuzaţii sunt fostul primar Nicolae Robu şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, ambii de la PNL.
  • Nicolae Robu: „Am citit cu stupoare declarația dlui Fritz. Este pericol public, pur și simplu. Fac apel, încă o dată, la DNA să cerceteze ce s-a întâmplat la Primăria Timișoara pe speța Colterm

Compania de termoficare din Timişoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi. Principalii vizaţi de acuzaţii sunt fostul primar Nicolae Robu şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, ambii de la PNL.

Reacția fostului primar al Timișoarei

Nicolae Robu a transmis un mesaj pe pagina de Facebook după ce a primit „comunicarea negru pe alb”.

„Am citit cu stupoare declarația dlui Fritz. Vă spun, la modul cel mai serios, dl Fritz este total iresponsabil. Este pericol public, pur și simplu. Fac apel, încă o dată, la DNA să cerceteze ce s-a întâmplat la Primăria Timișoara pe speța Colterm. Dl Fritz este primar ilegitim al Timișoarei. Conform declarațiilor sale, spune că are domiciliu în Timișoara, dar nu-l are și nu l-a avut nicio clipă și nici nu-l poate avea până în 2024 că așa spune legea. Asta e durerea lui cea mare. Probabil, văzând că nimeni nu-i anulează mandatul, a dedus că în România poate face orice (…) Știmați timișoreni, v-am spus de săptămâna trecută că urmează să primim această amendă. Nu m-ați crezut. Știu că vă vine greu și acum să credeți când a sosit comunicarea negru pe alb”, a spus, într-o postare video, fostul primar.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Sancțiune pentru „iresponsabilitate”

Primarul Dominic Fritz susţine că este o sancţiune „pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetenţă şi clientelism politic”.

„Problema a fost aruncată până după alegeri de fostul primar, iar preţul certificatelor s-a dublat de atunci. Mai există şi 70 milioane facturi neplătite la EON, pentru care Primăria domnului Robu a garantat, la limita legii, iar pentru 50 milioane dintre ele Primăria ar putea fi executată silit în orice moment”, a spus primarul Fritz.

Vizat este şi preşedintele CJ Timiş.

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, a avut şi el un mesaj despre situaţia de la societatea de termoficare.

„Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoţească la Bucureşti pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluţii şi să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timişoara. Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal şi şi-a impus propriul Consiliul de Administraţie. Timişoara a avut căldură şi apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul”, a scris Nica pe Facebook.