• Nicu Ştefănuţă cere Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale recunoașterea problemelor de sănătate mintală ca motiv pentru concediu.
  • Ștefănuță: Este esenţial ca angajatorii să fie obligaţi să adopte măsuri preventive şi să ofere acces la resurse pentru gestionarea sănătăţii mintale.
  • Europarlamentarul cere informaţii despre planurile Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale de a organiza campanii de conştientizare şi educare pentru angajatori şi angajaţi cu privire la importanţa sănătăţii mintale.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Nicu Ştefănuţă, cere Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale recunoaşterea problemelor de sănătate mintală ca un motiv oficial pentru acordarea concediului medical.

„Sănătatea mintală este un aspect esenţial al bunăstării fiecărei persoane, iar ignorarea acesteia poate avea consecinţe grave atât pentru individ, cât şi pentru întreaga societate”, spune Nicu Ştefănuţă.

Europarlamentarul cere informaţii despre planurile Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale de a organiza campanii de conştientizare şi educare pentru angajatori şi angajaţi cu privire la importanţa sănătăţii mintale şi la recunoaşterea semnelor timpurii ale afecţiunilor mintale.

Recomandări

NU AJUNG ACASĂ!
TRUMP O ATACĂ PE CHENEY
SARKOZY E CONDAMNAT
USR VREA DEMISIA
IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA

Nu putem ignora impactul stresului şi al presiunii asupra angajaţilor. Fiecare persoană are dreptul la un mediu de lucru sănătos, care să sprijine şi să protejeze sănătatea mentală”, spune Vicepreşedintele Parlamentului European.

„În multe cazuri, cei care suferă de afecţiuni mintale sunt reticenţi în a solicita ajutor, din cauza stigmatizării sociale sau a fricii de consecinţe profesionale.

Problemele precum depresia, anxietatea sau epuizarea profesională (burnout) afectează capacitatea unei persoane de a lucra la fel de mult ca şi bolile fizice. Angajaţii ar trebui să beneficieze de posibilitatea de a obţine concediu medical în astfel de situaţii, fără a se teme de stigmatizare sau de pierderea locului de muncă. În prezent, un angajat poate beneficia de concediu medical din acest motiv doar pe baza unui raport medical efectuat de un medic psihiatru”, spune vicepreşedintele Parlamentului European.

Europarlamentarul cere informaţii despre planurile Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale de a organiza campanii de conştientizare şi educare pentru angajatori şi angajaţi cu privire la importanţa sănătăţii mintale.

Citește și