• Opt kilometri de conducte vechi au fost înlocuite pe magistrala sistemului de termoficare Progresu-Ferentari.
  • Segmentul modernizat este dotat cu senzori de detecţie a avariilor.
  • Nicuşor Dan: „Din punct de vedere fizic, am putea s-o terminăm în acest an”.
  • Întreaga conductă are 13 kilometri.

Opt kilometri de conducte vechi au fost înlocuite pe magistrala sistemului de termoficare Progresu-Ferentari, a anunţat primarul general Nicuşor Dan. Luni a fost făcută proba de presiune pentru un tronson de 1 Km.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că luni a fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală aflată pe Magistrala Progresu – Ferentari, după ce conducte vechi de pe vremea lui Ceauşescu au fost înlocuite.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

„Şantierul din Calea Ferentari, unde Compania Energetica efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare, face parte din Obiectivul 6, Magistrala Progresu – Ferentari, care are o lungime de 13 kilometri. Până în acest moment au fost înlocuiţi 8 kilometri de conductă veche cu conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor”, a transmis, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Conform acestuia, magistrala Progresu – Ferentari alimentează cu apă caldă şi căldură 16 puncte termice, care asigură furnizarea energiei termice pentru 241 de scări de bloc, respectiv 10.000 de apartamente plus un liceu şi o şcoală.

În ultimii 3 ani, pe acest segment au fost înregistrate 60 de avarii la reţeaua de termoficare.

Întrebat când va terminată întreaga lucrare de 13 kilometri, Nicuşor Dan a spus: „Există o problemă tehnică. Din punct de vedere fizic, am putea s-o terminăm în acest an. Problema tehnică este dată de contract. Contractul a fost făcut pe baza preţurilor din 2018, pe baza studiului de fezabilitate care a fost făcut în 2018, cu preţurile din 2018, şi acum, dacă executăm acest contract, ar însemna că compania Energetica, cea care lucrează, să lucreze în pierdere, ceea ce e ilegal, nu o lasă Curtea de Conturi. Şi atunci există fie varianta să facem o expertiză cu lucrările care au fost deja efectuate, dar ieşim din termenul de anul ăsta, fie posibilitatea de reziliere şi recontractare, dar toate formalităţile ne scot din anul ăsta, şi încercăm o soluţie, să vedem dacă o s-o reuşim tehnic, astfel încât să putem să continuăm lucrările”.