• La 10 zile de la moartea Anei Oroș primarul Nicușor Dan a făcut primele declarații, în timp ce ancheta este în desfășurare.
  • El neagă faptul că ASPA ar fi întrerupt adunarea câinilor maidanezi de pe domeniul public și promite măsuri imediate.
  • Ana Oroș a murit sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost atacată de nu mai puțin de 20 de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii.

La 10 zile de la moartea Anei Oroș, tânăra sfâșiată de câini în zona Lacul Morii din Capitală, primarul Nicușor Dan a făcut primele declarații, în timp ce ancheta este în desfășurare.

Acesta neagă faptul că ASPA ar fi întrerupt adunarea câinilor maidanezi de pe domeniul public și promite măsuri imediate.

N-o să intru într-o dezbatere despre cine este vinovat pentru tragedia care s-a întâmplat sâmbătă și mai ales n-o să intru într-un joc de declarații politice. Voi propune bugetul primăriei Capitalei pe care o să-l votăm la sfârșitul acestei săptămâni, voi propune o sumă consistentă pentru microcipare și sterilizare gratuită pentru proprietarii de câini din București, așa cum voi propune o sumă suficientă pentu extinderea capacităților din adăpost. ” a declarat primarul Nicușor Dan luni, 30 ianuarie.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

O țară întreagă este revoltată de tragedia de la Lacul Morii, și cere vinovați, însă primarul Capitalei a găsit o posibilă explicație.

La câțiva metri de locul tragediei era cadavrul unui măgar mort cu una, doua zile înainte și probabil asta a declanșat reacția acelei haite de câini. ” potrivit lui Nicușor Dan.

Marius Pavel, consilierul general la Primăria Capitalei, consideră tardive și fără sens explicațiile edilului.

După 9 zile de la… va identifica vinovații. Atribuțiile lui sunt clare, el administrează activitatea ASPA, dânsul poate spune la un moment dat că a delegat această responsabilitate doamnei administrator public al primăriei Capitalei, doamnei Diana Pungă, iar aceasta la rândul ei poate învinovății directorul general, un bun prieten de-al lui Nicușor Dan, de petrecerea acestei tragedii. ” spune Marius Pavel, consilier general PSD la Primăria Capitalei.

În continuare, nu avem niciun vinovat. Nicio instituție a statului nu își asumă responsabilitatea și în continuare există zeci de haite de câini care umblă nestingherite pe câmpurile de la periferia Capitalei.

Am încercat să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt de la ASPA, însă fără succes. Tot ce avem, este un comunicat publicat pe pagina de Facebook a insituției în urmă cu câteva zile. Sunt 13 oameni care lucrează pentru ASPA în tot Bucureștiul, 8 șoferi și 5 prinzători. Programul este unul fix, de luni până vineri, de la 8 la 16.

De asemenea, ASPA afirmă în comunicat că în 2022 a primit 76 de sesizări de la Poliția locală, toate rezolvate. Atât. La care adăugăm și câteva imagini.

Imediat după ce tragedia a devenit publică, Sorin, soțul Anei Oroș, a cerut ca toți cei vinovați să răspundă în fața legii. Chiar și așa, durerea pierderii rămâne mare. Bărbatul a postat de curând pe Facebook un mesaj emoţionant în care spunea: Mi-e dor de tine, Ana! Păşeşte în Lumina Lui ! Ne vom întâlni
acolo mai târziu şi vom mai râde încă o dată cu toţii” .

Îți reamintesc, Ana Oroș a murit, sâmbătă 21 ianuarie, după ce a fost atacată de nu mai puțin de 20 de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii.