• Nicușor Dan a spus că sistemul de termoficare din București se află în cea mai grea situație.
  • Acesta a mai precizat că va fi alocat un buget pentru reparația sistemului de termoficare, dar lucrările vor începe abia la vară.
  • În acest moment, între 15% și 20% dintre blocurile din București primesc agent termic în parametri.

Nicușor Dan a explicat la Digi24 că sistemul de termoficare din București este „în cel mai jos moment” al său.

A mai spus că între 15 și 20% dintre blocurile din București primesc agent termic sub parametri.

Nicușor Dan a mai spus și că va fi stabilit un buget pentru reparația sistemelor de termoficare, dar lucrările încep din vara lui 2021.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„O avarie nu depinde de temperatura de afară. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât riscul de a avea o avarie mai mare pe o rețea care este ciur. Dacă ai o avarie, o să ai 10-15 blocuri care nu vor avea apă caldă o zi, două. Într-o zi foarte friguroasă nu-ți permiți acest risc, atunci mai bine dai mai puțin ca să nu ai riscut să produci o avarie”, a explicat Nicușor Dan.

O femeie din București s-ar fi plâns că are în casă o temperatură de doar 19 grade Celsius. Nicușor Dan a spus că „Sunt țări europene în care este o normalitate să ai 19 grade”.

Ulterior, Nicușor Dan a scris pe Facebook că replica sa a fost interpretată și a clarificat mesajul

„Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea și plătește proporțional. Toate acțiunile mele din aceste două luni și jumătate de mandat au urmărit ca, pe termen mediu și lung, să avem un astfel de sistem”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.