Nicuşor Dan: Avem 25.000 de locuri de cazare de urgenţă pentru refugiaţii din Ucraina

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Facebook
  • Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în Bucureşti sunt 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă a refugiaților din Ucraina.
  • Cele mai multe locuri se află la Arena Națională, dar și în sălile de sport din mai multe școli.
  • El spune că autorităţile dispun şi de 150 de locuri de cazare pentru refugiaţi aflaţi în situaţii mai dificile, cum ar fi părinţi cu copii mici.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în Bucureşti sunt 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă, cea mai mare parte la Arena Naţională, dar şi în săli de sport din mai multe şcoli, inclusiv paturi de campanie şi saci de dormit.

„Am convocat azi (vineri – n.r.) o discuţie cu responsabili din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate pentru a evalua resursele pe care le putem pune la dispoziţie dacă autorităţile guvernamentale ne solicită sprijinul pentru refugiaţii de război din Ucraina. Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă, cea mai mare parte la Arena Naţională, dar şi în săli de sport din mai multe şcoli, inclusiv paturi de campanie şi saci de dormit”, transmite Nicuşor Dan.

El spune că autorităţile dispun şi de 150 de locuri de cazare pentru refugiaţi aflaţi în situaţii mai dificile, cum ar fi părinţi cu copii mici.

„De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porţii de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi putem pune la dispoziţie asistenţă medicală, pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. E momentul să arătăm solidaritate cu cetăţenii ucraineni care suferă din cauza războiului şi care au nevoie de ajutorul nostru”, conchide Dan.