• Nicușor Dan vrea să suspende timp de doi ani Planurile Urbanistice Zonale din cinci sectoare
  • Votul final o să fie vineri în ședința Consiliului General al Municipiului București
  • Primarul general acuză că PUZ-urile au fost întocmite ilegal

Nicușor Dan vrea să suspende timp de doi ani Planurile Urbanistice Zonale din cinci sectoare. Mai puțin în Sectorul 1.

Votul final o să fie vineri în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Primarul general acuză că PUZ-urile au fost întocmite ilegal. S-au transformat în spații de construire multe terenuri care trebuiau să fie spații verzi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În locul parcurilor și pe malul unor lacuri ar urma să apară blocuri cu zece etaje.

„Bucureştiul are o documentaţie de urbanism, care este Planul Urbanistic General. După suspendarea PUZ-urilor de sector, revenim la Planul Urbanistic General. Consiliul General al Municipiului Bucureşti poate să dea punctual un PUZ Pentru fiecare din investiţiile pe care le considerăm necesare. De asemenea, tot ce înseamnă autorizaţie de construire emisă înainte de această suspendare rămâne în vigoare”, afirmă Nicușor Dan.

Dezvoltatorii imobiliari au calculat că vor pierde peste trei miliarde de euro prin suspendarea PUZ-urilor.

Multe din investiții vor fi oprite sau chiar anulate, iar asta înseamnă că 80% din proiectele rezidențiale vor fi afectate.

„Tot nelegală întrucât el nu mai poate suspenda aceste PUZ-uri care au intrat în circuitul civil pentrnu că suspendarea va fi asimilată cu o revocare și atât ICCJ, cât și în legea contenciosului administrative se stipulează foarte clar: actele administrative care au intrat în circuitul civil și au produs efecte juridice nu mai pot fi revocate de autoritatea emitentă”, a spus Alexandru Pânișoară, Asociația pentru Dreptul Urbanismului.

Pierderi numără și primarii de sector. Cristian Popescu Piedone spune că la bugetul sectorului 5 vin aproape 10 milioane de euro pe lună din taxe de autorizare.3 poze piedone

Nu suntem nebuni, nu vrem a bloca ceva. Vreau să-mi protejez banii care rezultă din investiții private în curs de derulare, circa 10 milioane de euro intră la buget prin taxe de autorizare. (…) Nu iau apărarea nimănui, dar vrem consultare”, spune Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.