Dispariția misterioasă a 9 excursioniști în Munții Ural, cu șase decenii în urmă, explicată de cercetători elvețieni

January 6, 2022, Srinagar, Jammu and, India: People walk through a snow-covered road after heavy snowfall in Drung, west of Srinagar-Kashmir. An avalanche warning has been issued in Jammu and Kashmir by the India Meteorological department amid moderate to heavy snowfall on Wednesday. Due to the deteriorating weather condition, the areas have become vulnerable to avalanches. (Credit Image: © Sajad Hameed/Pacific Press via ZUMA Press Wire)

Nouă excursioniști au murit în Rusia, în Munții Ural. Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de șase decenii, iar lipsa informațiilor concrete a dus la implicarea OZN-urilor, a monștrilor din pădure și a diferitelor teorii ale conspirației în această tragedie.

Însă, toate aceste păreri au fost dezmințite atunci când rezultatul unei anchete începute în urmă cu trei ani a sosit. Mai exact, conform unor cercetări începute în anul 2019, o avalanșă din Munții Ural a fost cea care a cauzat decesul celor nouă excursioniști, prin împingerea lor în afara corturilor, relatează The New York Times.

Cu toate acestea, cercetătorii nu au fost împăcați pe deplin cu presupusa avalanșă care a produs decesul celor nouă excursioniști, susținând că nu s-a mai întâmplat așa ceva. „Din câte știu eu, nimeni nu a văzut vreodată una pe acești munți”, a declarat Valery Anyamov, un reprezentant al poporului indigen Mansi în cadrul documentarului ”The Dyatlov Mystery”.

Au fost publicate dovezi cu avalanșa care i-ar fi ucis pe excursioniști

Anul trecut, au fost puse la dispoziție pubicului, de către doi oameni de știință din Elveția, o înregistrare în care este surprinsă o avalanșă de plăci ce a avut loc în acea zonă, precum și o hartă 3D, menită să întărească descoperirile. Însă, aceștia au recunoscut că dovezile nu sunt suficiente, dar rezultatele noilor cercetări aduc anumite informații în plus.

„Tot ceea ce putem spune este că a existat un pericol serios de avalanșă. Nu știm ce s-a întâmplat acolo, chiar dacă a fost o avalanșă”, a spus Alexander Puzrin, profesor de inginerie geotehnică la ETH Zurich.

„Un lucru pe care nu am vrut să îl fac a fost să devin o parte a comunității misterioase Dyatlov care își petrece întreaga viață în acest sens. Dar, cumva, te captivează și asta e”, a mai spus acesta.

Exit mobile version