• Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a anunțat noile măsuri anti-COVID care se vor aplica în București.
  • Cea mai importantă vizează purtarea măștii de protecție în jurul unităților de învățământ.
  • Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia participării a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

Subprefectul capitalei Antonela Ghiță a anunțat sâmbătă decizia luată în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privitoare la purtarea măștii de protecție în jurul unităților de învățământ.

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru“, scrie în decizia CMBSU.

Alte decizii luate sâmbătă vizează modul de organizare a evenimentelor publice și private, în spații închise și deschise.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Sâmbătă, în București, rata de incidență cumulată pe o perioadă de 14 zile este de 2,33/1000 de locuitori.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis noile restricții pentru București

Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia participării a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună. Totodată, evenimentele private, nunți și botezuri, se vor putea desfășura cu maximum 100 de persoane la interior și maximum 150 de persoane la exterior, exceptând copiii mai mici de 16 ani.

Însă, dacă pentru eveniment este solicitat certificatul verde, au voie 300 de persoane în interior. În sălile de sport trebuie asigurați 7 metri de persoană. Dacă sălile de sport solicită certificat verde, gradul de ocupare poate crește la patru metri de persoană.