• Seismul a avut magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter.
  • Un astfel de cutremur nu a mai fost în California din 2010.
  • Pagubele înregistrate sunt doar la câteva clădiri care au sticlă spartă.

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 care a avut loc în largul coastelor din nordul Californiei a zguduit o mare parte a statului la scurt timp după ora locală 12.00, conform informațiilor transmise de US Geological Survey. Cutremurul s-a produs chiar în largul Capului Mendocino, în apropiere de comitatul Humboldt. Seismul a fost resimţit până la San Francisco şi Chico, California.

„La început a fost lent, dar apoi a început cu adevărat”, a declarat şeriful comitatului Humboldt, William Honsal, pentru CNN. „Nu am mai avut un asemenea cutremur din 2010”.

Echipele de intervenţie din comitatul Humboldt evaluează pagubele, dar nu au primit veşti despre răniţi sau prejudicii majore. Au fost găsite unele pagube minore la clădiri, inclusiv sticlă spartă, a declarat Honsal.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sistemul de avertizare timpurie a cutremurelor din California a funcţionat pentru cei care s-au înscris pentru a primi alerte pe dispozitivele lor mobile. Honsal a declarat că a primit alerta cu aproximativ 10-15 secunde înainte de a simţi cum se cutremura pământul.

Comitatul Humboldt este puţin populat, cu aproximativ 135.000 de locuitori răspândiţi pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de mile pătrate. Zona se află în apropierea graniţei dintre California şi Oregon, la aproximativ 270 de mile nord de San Francisco.