• Norvegia nu va relua utilizarea vaccinului COVID-19 produs de AstraZeneca, din cauza riscului de efecte secundare rare, dar dăunătoare.
  • Guvernul norvegian va lua o măsură și în privința vaccinului produs de Johnson & Johnson.
  • Din 11 martie, autoritățile au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca.

Norvegia nu va relua utilizarea vaccinului COVID-19 produs de AstraZeneca din cauza riscului de efecte secundare rare, dar dăunătoare, a raportat miercuri ziarul VG, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca premierul Erna Solberg să anunțe dacă Norvegia va relua utilizarea vaccinului AstraZeneca, precum și decizia guvernului cu privire la inocularea Johnson & Johnson. Cabinetul primului ministru și Ministerul Sănătății nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Din 11 martie, autoritățile norvegiene au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, după ce un număr mic de tineri inoculați au fost spitalizați pentru o combinație de cheaguri de sânge, sângerări și un număr scăzut de trombocite, dintre care unii au murit ulterior.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un studiu efectuat în Danemarca și Norvegia a constatat rate ușor crescute de cheaguri de sânge venos în rândul persoanelor care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca, inclusiv cheaguri în creier, comparativ cu ratele preconizate în populația generală. Citeste mai mult

Pe 10 mai, un grup public format din experți medicali, legali și alți experți a declarat că cele două vaccinuri nu ar trebui oferite ca parte a schemei naționale de inoculare, deși voluntarii ar trebui să aibă voie să le ia.