• Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul.
  • În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%.
  • În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia.
  • 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Aproape două treimi dintre ruși (62%) regretă dizolvarea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS), care în luna decembrie a acestui an a împlinit 30 de ani, potrivit unui sondaj publicat astăzi de centrul de opinie publică FOM.

Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul. În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%. În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

În ceea ce privește tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat din nou, în luna decembrie a acestui an, dizolvarea URSS drept o „tragedie”. „Pentru mine, ca și pentru majoritatea cetățenilor, a fost o tragedie”, a declarat șeful de la Kremlin într-un interviu. În același timp, liderul rus a declarat în repetate rânduri că nu are planuri de a reînvia Uniunea Sovietică, deoarece este „imposibil și lipsit de sens”.