• Sâmbătă, președintele Xi Jinping a făcut apel la căutări „cu orice preț” și a ordonat o anchetă privind prăbușirea din districtul Wangcheng din oraș.
  • Clădirea de opt etaje era în mare parte rezidențială, dar mai avea un cinematograf și un hotel.
  • Standardele slabe de siguranță și de construcție, împreună cu corupția în rândul oficialilor locali, au dus la prăbușirea mai multor clădiri în China.

Poliția chineză a anunțat că a arestat nouă persoane în urma prăbușirii unei clădiri în orașul Changsha din sud-estul Chinei, unde mai multe persoane sunt încă blocate sau dispărute. Autoritățile au anunțat că proprietarul clădirii a fost reținut, împreună cu alte trei persoane responsabile de construcția acesteia, scrie BBC News.

Alte cinci persoane au fost acuzate de întocmirea unui raport de siguranță fals pentru clădirea care s-a prăbușit vineri. Cauza dezastrului nu a fost confirmată de autorități. Sâmbătă, președintele Xi Jinping a făcut apel la căutări „cu orice preț” și a ordonat o anchetă privind prăbușirea din districtul Wangcheng din oraș.

Șase persoane au fost salvate, dar zeci de persoane sunt încă blocate înăuntru sau sunt date dispărute, potrivit primarului din Changsha, Zheng Jianxin. Clădirea de opt etaje era în mare parte rezidențială, dar avea și un cinematograf și un hotel.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Un oficial local din cadrul pompierilor a declarat pentru postul de televiziune de stat CGTN că eforturile de salvare sunt îngreunate de spațiul limitat pentru ca utilajele grele să ridice molozul. Aceștia au spus că există, de asemenea, riscul ca clădirile adiacente afectate de incident să se prăbușească în cele din urmă.

Standardele slabe de siguranță și de construcție, împreună cu corupția în rândul oficialilor locali, au dus la prăbușirea mai multor clădiri în China. La începutul acestui an, cel puțin 16 persoane au murit după ce o explozie, declanșată de o presupusă scurgere de gaz, a dărâmat o clădire din Chongquing.