• Noua Zeelandă a prelungit carantina națională la 7 zile.
  • Varianta Delta se răspândește rapid în teritoriu.
  • Premierul Noii Zeelande: Acum știm că avem de-a face cu o epidemie.

Lockdown-ul a fost prelungit de la 3 la 7 zile. La nivel național. Decizia a fost luată după ce au fost confirmate 31 de cazuri. În Aukland și Wellington. Premierul Jacinda Arden (foto) le-a explicat cetățenilor că măsurile sunt absolut necesare pentru că infecțiile cu varianta Delta s-au răspândit rapid de la primul caz diagnostcat în Aukland.

„Acum știm că avem de-a face cu o epidemie. Cazurile nu sunt izolate în Auckland, acum avem îmbolnăviri și în Wellington, sunt legate între ele. Virusul s-a răspândit rapid. Aceste persoane au intrat în contact duminica trecută, marți am decis deja să intrăm în lockdown, dar trebuie să fim foarte vigilenți. Nu știm exact care sunt dimensiunile acestei noi epidemii”, a declarat Jacinda Arden, premierul Noii Zeelande.

Focar la Auckland

Și pentru că situația se schimbă permanent, premierul Jacinda Arden a decis ca, luni, experții și Guvernul să se întâlnească din nou și să decidă ce alte măsuri sunt necesare. Șeful sistemului sanitar spune că aceste decizii vor fi luate pe baza felului în care noua tulpină se răspândește.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„Avem 11 noi cazuri de COVID raportate azi în comunitate. Așa ajungem la un total de 31 de cazuri, asociate cu focarul din Auckland. Membrul echipajului aerian internațional diagnosticat cu COVID a fost reconsiderat ca fiind un caz extern și nu infectat prin răspândire comunitară. Din cele 31 de cazuri, 19 sunt acum direct legate de focarul din Auckland
și restul de 12 sunt încă în analiză. Dar, la prima vedere și aceste cazuri sunt legate între ele”, a spus medicul Ashley Bloomfield, directorul sistemul sanitar din Noua Zeelandă.

Să nu te mire atenția extremă pe care o dau cei din Noua Zeelandă fiecărui caz în parte ca să înțeleagă exact cum se răspândește virusul. În ultimul an, au fost un model de bune practici pentru toată planeta. Evident, au și avantajul geografiei. Fiind un stat insular, au putut reduce rapid riscul de infecții venite din afară.