• Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat pe Twitter că 18 dintre răniți sunt în stare gravă și au fost transportați la Adana și Dörtyol.
  • Spitalele din teren continuă să ofere servicii altor pacienți, a precizat el.
  • Cel puțin 294 de persoane au fost rănite.

Cel puțin șase persoane au murit și sute au fost rănite în urma unor replici puternice care au lovit luni Turcia, în timp ce regiunea se confruntă cu un cutremur devastator care a ucis zeci de mii de oameni pe 6 februarie.

O replică cu magnitudinea 6,3 a lovit luni provincia Hatay din Turcia, în apropiere de granița cu Siria. Epicentrul a avut originea în districtul Defne, potrivit Centrului turc de coordonare a situațiilor de urgență SAKOM. Au urmat 90 de replici, dintre care cea mai mare a fost înregistrată la 5,8.

Cel puțin 294 de persoane au fost rănite – 18 grav”, a declarat marți SAKOM, adăugând că supraviețuitorii au fost tratați de unitățile sanitare din spitalele locale.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

Operațiunile de căutare și salvare în regiunile afectate sunt în curs de desfășurare, a transmis marți pe Twitter șeful Agenției turce pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), Yunus Sezer.
În orașul Antakya din provincia Hatay, în sudul țării, trei bărbați au rămas blocați când o clădire care a supraviețuit cutremurului inițial de acum două săptămâni s-a prăbușit, potrivit rudei lor, Yahya Hallak.

Sute de salvatori au lucrat până la primele ore ale dimineții de marți dimineață încercând să ajungă la bărbați, unii dintre ei adormind pe dărâmături lângă focuri pentru a se încălzi, în timp ce alții au îndurat condiții de îngheț pentru a muta dărâmături grele.

În nord-vestul Siriei, peste 130 de persoane au fost rănite, a declarat grupul voluntar de salvare Căștile Albe. Echipele noastre lucrează pentru a-i duce pe răniți la spitale, inspectează satele și orașele afectate și înlătură molozul pentru a deschide drumurile pentru ambulanțe”, a precizat Căștile Albe.

Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS) a raportat inițial cutremurul ca fiind de magnitudine 6,4 la o adâncime de 10 kilometri, înainte de a-l revizui la 6,3.

Oficialii au îndemnat populația să stea departe de clădiri. Vicepreședintele turc Fuat Oktay a cerut mai devreme luni publicului să nu intre în clădirile avariate, mai ales pentru a-și lua bunurile”.

Ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a declarat pe Twitter că 18 dintre răniți sunt în stare gravă și au fost transportați la Adana și Dörtyol. Spitalele din teren continuă să ofere servicii altor pacienți, a precizat el.