• Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a fost resimțit miercuri în centrul Filipinelor, potrivit US Geological Survey și după cum a relatat AFP.
  • Este al treilea cutremur major, după cutremurele din Turcia și Siria și din România.
  • Aproximativ 60.000 de oameni au simțit cutremurul pe cele două insule mari ale țării.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a fost resimțit miercuri în centrul Filipinelor, potrivit US Geological Survey și după cum a relatat AFP. Este al treilea cutremur major, după cutremurele din Turcia și Siria și din România.

Agenția Națională de Gestionare a Situațiilor de Urgență din Noua Zeelandă (NEMA) a dat asigurări că un cutremur cu magnitudinea 6 pe scara Richter a zguduit miercuri cele două insule mari ale Noii Zeelande. Până în acest moment, nu există confirmări cu privire la victime sau pagube materiale.

Autoritățile au descris cutremurul ca fiind un cutremur mare”, cu epicentrul la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de orașul Paraparaumu și hipocentrul la o adâncime de aproximativ 57 de kilometri.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Fără risc de tsunami

Ziarul din Noua Zeelandă „The New Zealand Herald” a confirmat că în jur de 60.000 de oameni au simțit efectele cutremurului pe cele două insule și, potrivit NEMA, nu există nicio probabilitate de un tsunami după un an în urmă cu două zile un alt cutremur de magnitudinea 4,4 pe scara Richter a avut loc cu epicentrul situat lângă Gisborne.

Acest cutremur zguduie Noua Zeelandă în timp ce în nordul țării se resimt efectele ciclonului „Gabrielle”, unde până acum patru persoane și-au pierdut viața. În același timp, autoritățile din această țară au ordonat evacuarea a mii de persoane din cauza inundațiilor care pun în pericol țara oceanică din cauza sutelor de infrastructuri distruse.